| 
 
 
 | 
Mezgit Balık Köftesi | 
  | 
ipeknur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.09.2011 
Mesajlar: 69 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc67808 
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2011 
2,357 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gr mezgit
 
2 patates
 
1 yumurta
 
5 gr tuz
 
5 gr karabiber
 
1/4 bağmaydanoz
 
1/2 bağ taze soğan
 
15 gr yeşillik
 
Süslemek için:
 
1 domates
 
5 gr tuz
 
15 gr buğday unu
 
15 gr pirinç unu
 
40 gr sıvı yağ
 
 
Patates ve balık ayrı ayrı haşlanır. Patatesler soyulur ve rendelenir. Balık haşlanır ve bir bezle suyu alınır. Maydanoz, yeşil soğan ince ince doğranır ve suyu bir bez yardımıyla sıkılır. Bir kabın içinde malzemeler karıştırılır, yumurta ve tuz, karabiber ilave edilir. Sonra yoğurulup şekil verilir. Un ve pirinç unundan su yardımıyla bulamaç yapılıp köfteye bulanır. Önceden ısıtılmış sıvı yağda kızartılır.
  
 | 
Mezgit Köftesi | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc158144 
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2021 
336 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram mezgit fileto
 
6 dal taze soğan
 
4 adet arpacık soğan
 
Yarım demet maydanoz
 
¼ demet dereotu
 
1 adet yumurta sarısı
 
½ çay bardağı galeta unu
 
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
 
1 çay kaşığı köri
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay karabiber
 
Kızartmak için:
 
1 su bardağı ayçiçeği yağı
 
 
Derisi ve kılçıkları ayıklanan balıkları bol suda yıkayıp kuruladıktan sonra küçük parçalar halinde kesin.
 
Maydanoz ve dereotunu ince olarak kıyın.
 
Soğanları halka şeklinde kesin.
 
Kabuğunu soyduğunuz arpacık soğanları minik küpler halinde doğrayın.
 
Bıçak kıyması dediğimiz hale gelene kadar yoğurun.
 
Ardından doğradığınız soğanları, yeşillikleri, yumurta sarısı galeta unu, köri, rendelenmiş limon kabuğu, karabiber ve tuzu katın.
 
Tüm malzemeleri karıştırarak yoğurun.
 
Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elinizde yuvarlayarak sonra bastırarak köfte şekline getirin.
 
Harç bitene kadar işlemi tekrar edin.
 
Ayçiçek yağının içerisinde altın sarısı renk alana kadar arkalı önlü pişirin.
 
Fazla yağını kağıt peçete içerisinde süzdürerek ılık olarak servis edin.
 
 
 
  
 | 
Mezgit Köftesi | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc171714 
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2023 
230 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gram mezgit
 
1 adet kuru soğan
 
Yarım demet taze soğan
 
Yarım demet maydanoz
 
Yarım demet dereotu
 
1 adet yumurta
 
50 gram galeta unu
 
1 adet limon
 
10 gram zerde
 
Bir tutam karabiber
 
150 gram Ayçiçek yağı
 
 
Derisi ve kılçıklarını temizlediğiniz fileto mezgit balığını bol suda yıkayıp, kuruladıktan sonra çok küçük parçalar halinde kesin. Dereotu ve maydanozu incecik kıyın. Taze soğanları halka halka kesin. Kabuğunu soyduğunuz soğanları minik küpler halinde doğrayın. Bıçak kıyması dediğimiz hale gelen mezgit parçalarını derin bir karıştırma kabına alın. Doğranmış taze soğan, yeşillikler, yumurta , galeta unu, rendelenmiş limon kabuğu, zerde, tuz ve karabiberi katın. Tüm malzemeyi iyice karıştırarak yoğurun. Hazırladığınız köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve elinizde yuvarladıktan sonra bastırarak köfte şeklini verin. Tüm harç bitine kadar aynı işlemi tekrarlayın. Ayçiçek yağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Balık sevdiren köfteleri, kızgın yağda çıtır çıtır, altın sarısı renk alana kadar arkalı önlü kızartın. Fazla yağını bırakmaları için kağıt havlu üzerinde dinlendirdikten sonra ılık olarak servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |