https://cook.com.tr
Un 1.5 Yemek Kaşığı
Sofra Tuzu 1 Tutam
Toz Şeker 1 Tatlı Kaşığı
Maydanoz 5 Dal
Havuç 2 Adet
Patates 1 Adet
Soğan 1 Adet
Mezgit 1 Kilogram
Üzüm Sirkesi 2 Yemek Kaşığı
Kereviz 1 Adet
Tane Karabiber 1 Tatlı Kaşığı
Önce iri dlimlediğiniz balığı yaklaşık 1,5 litre su ve tane karabiberle 40 dakika kadar haşlayın. Haşladığınız balığın derisini soyup kılçıklarını temizleyin ve küçük küçük parçalara ayırın. Ayrı bir yerde soğanı ikiye bölün,diğer sebzeleri de küçük küçük doğrayın. Suyunu süzdüğünüz balık haşlama suyunun içine sebzeleri ekleyerek sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra kaynayan sudan soğanı çıkartıp, içine balık parçacıkları ekleyin. Ayrı bir çukur kapta un, sirke, şeker ve tuzu yarım bardak su ile karıştırıldıktan sonra balık çorbasına ilave ederek yaklaşık 10 dakika kadar kaynatın. Maydanoz yaprakları eşliğinde servis yapın.
|