Kısa URL: https://ml.md/lc16285
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2007
3,699 defa indirildi / yazdırıldı
8 Mezgit
3 Dilim ufalanmış bayat ekmek
3 Çorba kaşığı tereyağ
Yeteri kadar tuz, karabiber
1 Su bardağı zeytinyağı
2 Limon
Balıkları yıkayınız ve içlerini boşaltmadan önce sivri bir bıçakla baştan kuyruğa kadar sırt kısmını yarınız. Kılçıklarınızı çıkarıp temizleyiniz. İçindeki siyah deriyi de kaldırınız. Yine yıkayıp tuz ve karabiberledikten sonra kapatıp bir kenara koyunuz. Yağı kaldırınız. Mezgitleri içine atmadan önce açarak ufalanmış ekmeğe bulayınız. Cok sıcak olmayan yağda çevirmeden 8-10 dakika pişiriniz. Bir kâğıdın üzerine koyarak yağının süzülmesini sağlayınız. Hafif tuzlayıp servis anında her balığın üzerine bir dilim tereyağ, maydanoz, tuz, karabiber ve birkaç damla limon suyu ile bir dilim limonkoyunuz.