| 
 
 
 | 
Meyveli Turta | 
  | 
Doğa 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.08.2006 
Mesajlar: 52 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7165 
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2006 
2,772 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 su bardağı un
 
150 gr. margarin
 
1 adet yumurta
 
tuz
 
1 paket krem şanti
 
1 çay bardağı süt
 
2 çorba kaşığı pudra şekeri
 
4 çorba kaşığı lor peyniri
 
Şeftali
 
vişne
 
2 çorba kaşığı toz şeker
 
yarım çay bardağı su
 
 
Unu, margarini, yumurtayı ve tuzu katıp yağurun. Üzerini nemli bir bele örtüp, birkaç saat dinlendirin. Tekrar yoğurun. Unlanmış bir zeminde açın, dörde katlayıp tekrar açın. Bu işlemi 4 kez tekrarlayın. Son olarak açtığımız hamuru yağlanmış tart kalıbına yayın. Kenarlarını yükseltin. Hamur ortasına biraz küçük bir tabak yerleştirin, bu şekilde 150 derece fırında pişirin 10-15 dakika sonra tabağı alın. Hamur pembeleşince fırından çıkarın. Krem şantiyi sütlr çırpın, ardından lor ve pudra şekerini ilave edin. Tartın üzerine sürün. Şeftalileri keserek kremanın üzerine dizin. 2 çorba kaşığı şeker ve yarım çay bardağı su ile hazırlanan şerbeti meyvelerin üzerine dökerek servis edin.
  
 | 
Meyveli Turta | 
  | 
ismet 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.09.2010 
Mesajlar: 28 Şehir: Urfa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc56229 
Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2010 
3,917 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gram karışık ahududu, çilek, böğürtlen, dut gibi meyveler
 
Ayrıca 150 gram böğürtlen
 
1 su bardağından bir parmak eksik un
 
3 çorba kaşığı badem
 
3/4 su bardağı şeker
 
100 gram margarin
 
3 çorba kaşığı pudra şekeri
 
3 adet yumurta
 
1 adet limon kabuğu rendesi
 
3 çorba kaşığı mısır unu
 
1.5 su bardağı süt
 
bir tutam tuz
 
 
Bir çorba kaşığı şekerle kabukları soyulmuş bademleri robottan geçirin. Genişçe bir kapta 80 gram margarinle şekerin yarısını çırpın. Bir yumurta ve unu ekleyerek karıştırmaya devam edin. Bademleri ve tuzu ekleyerek mümkün olduğunca hızlı bir şekilde hamur haline getirin. Hamuru büyük bir beze yapın. Bir mutfak havlusuna sararak buzdolabında en az yarım saat dinlendirin. İki yumurtanın sarısını bir tencerede çırparak kalan toz şekere ekleyin. Limon rendesini ve yarım bardak soğuk sütü ilave edin. Kremayı hazırladıktan sonra orta ısılı ocakta sürekli karıştırarak pişirin. Krema koyulaşınca, ocaktan indirip mikseri hızlı konuma getirerek çırpın. Tekrar ocağa alarak birkaç saniye daha pişirin. Limon suyunu ekleyerek kremayı bir kaba boşaltın. Bir çorba kaşığı pudra şekeri serperek, soğumaya bırakın. Fırını 180 dereceye getirerek dinlendirdiğiniz hamuru, merdaneyle 3-4 mm. kalınlığında açın. 24 cm. çapında bir tart kalıbını artan yağ ile yağlayarak, hamuru kalıbın içine yayın. Bir çatalla hamura delikler açın. Hamurun üzerine alüminyum folyo koyup onun üzerine de kuru fasulye taneleri veya pirinç atın. Fırında yarım saat kadar pişirin. Bu arada kremayı yumuşatmak için son bir kez daha çırpın. Kalan yumurta aklarını kar gibi olana dek çırpın. İçinden iki çorba kaşığı alarak kremaya katın. Pişen turtanın üzerinden alüminyum folyo ve fasulye tanelerini alm. Turtanın üzerine kremayı yayın ve meyveleri serpiştirin. Pudra şekeri serperek servis yapın.
  
 | 
Meyveli Turta | 
  | 
hamurabla 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.01.2012 
Mesajlar: 26 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72051 
Gönderme Tarihi: 28.Oca.2012 
2,236 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamuru için
 
İki buçuk su bardağı un
 
200 gram tereyağı
 
Yarım su bardağı tozşeker
 
Bir tutam tuz
 
İçi için:
 
2 adet ayva
 
3 adet elma
 
1 çay bardağı ceviz
 
10 çorba kaşığı tozşeker
 
2 çorba kaşığı buğday nişastası
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
 
Hamuru için gereken tüm malzemelerini geniş bir kaba alarak elinizle iyice yoğurun. Hamurun 2/3'lük kısmını alıp merdane ile kalıbınızın kenarlarını da örtebilecek büyüklükte açın. Sonra yağlanmış turta kalıbına alıp elinizle düzeltin. İç malzemeleri için ayva ve elmanın kabuklarını soyup rendeleyin. Daha sonra üzerine tozşeker, tereyağı ve buğday nişastasını ekleyip harmanlayın. Üzerine kıyılmış ceviz ve istenirse toz karanfil ya da tarçın da ekleyebilirsiniz. Karışımı turta kabına boşaltın. Kalan hamur parçasını da kalıp büyüklüğünde açın. Sonra bir kurabiye kalıbı ile hamurdan 4 parça kesip çıkarın. Hamuru tartın üzerine kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Daha sonra fırın ısısını 180 dereceye düşürüp 45 dakika daha pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.
  
 | 
Meyveli Turta | 
  | 
sebil 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.04.2009 
Mesajlar: 25 Şehir: Balgat-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc83580 
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2012 
1,970 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı süt
 
1 çay bardağı sıvı yağı
 
2 yumurta
 
1 çay bardağı şeker
 
1,5 su bardağı un
 
1 paket kabartma tozu
 
1 paket vanilya
 
100 gram böğürtlen
 
2 adet kivi
 
5 çorba kaşığı kayısı reçeli
 
1 paket kremşanti
 
 
Derin bir kabın içinde yumurta, süt, şeker, sıvı yağı karıştırın. Üzerine unu kabartma tozu ve vanilyayı karıştırın. Bu karışımı yağlanmış unlanmış küçük kalıpların içlerine yerleştirin. Hamuru 190 derecedeki pişirin. Çıkartıp soğutun. Daha sonra kremşanti hazırlayıp içlerine doldurun ve istediğiniz meyveleri üzerine yerleştirin.
  
 | 
Meyveli Turta | 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc102524 
Gönderme Tarihi: 26.Ekm.2014 
2,752 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3,5 su bardağı un
 
150 gram eritilmiş tereyağı
 
1 paket kabartma tozu
 
1 yumurta
 
İçi için:
 
4 adet elma
 
1 adet armut
 
1 adet muz
 
1 çay bardağı fındık
 
3 çorba kaşığı şeker
 
1 çay kaşığı tarçın
 
 
Öncelikle elmaları rendeleyip bir tavanın içine alın. Üzerine şeker ve tarçını ekleyip karıştırın. İki dakika kadar kavurup elmaların rengi dönünce ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuyunca içine muz, dilimlenmiş armut ve kıyılmış fındık ekleyip karıştırın. Daha sonra hamuru için gereken malzemeleri bir kabın içinde yoğurun. Bu hamuru kelepçeli bir kabın tabanına yayın. Meyveli harcı da üzerine yerleştirin. Kalan hamuru bütün olarak üzerine döşeyin. 200 derecedeki fırında 35 dakika pişmeye bırakın. Soğuyunca dilimleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Meyveli Turta | 
  | 
mesnevi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.11.2014 
Mesajlar: 35 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc103010 
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2014 
1,786 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çay bardağı ceviz içi
 
1 su bardağı meyve suyu
 
2 çorba kaşığı pudra şekeri
 
1/2 su bardağı un
 
İçi için:
 
1 adet armut
 
1 adet elma
 
4 çorba kaşığı şeker
 
Tarçı
 
 
Tereyağı, ceviz içi, pudra şekeri, un ve meyve suyunu yoğurup merdane yardımı ile açın. Bir fırın kabına dilimlenmiş elma ve armudu dizip üzerine şeker serpin. Açtığınız hamuru meyvelerin üzerine kapatıp 180 derecedeki fırında 20 dakika pişirin. Servis tabağına ters çevirip çıkarın, üzerine tarçın serpin.
  
 | 
Meyveli Turta | 
  | 
azade 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.02.2014 
Mesajlar: 74 Şehir: Sinop | 
Kısa URL: https://ml.md/lc143687 
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2019 
737 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
150 gram tereyağı
 
1 paket vanilya
 
1 paket kabartma tozu
 
1 su bardağı şeker
 
2 adet yumurta
 
Aldığı kadar un
 
Dolgusu için:
 
2 adet portakal
 
1 adet elma
 
2 yemek kaşığı şeker
 
Arzu edilirse fındık veya ceviz
 
Süslemek için:
 
Mevsim meyveleri
 
 
Portakalların kabuklarını soyup, çok ufak olmayacak şekilde kesin. 2 yemek kaşığı şeker ilave ederek, 10 dakika pişirin. Daha sonra bir süzgece koyup suyunu süzün ve soğutun. Elmaları da ufak ufak doğrayıp, ayrı bir kapta bekletin.
 
Tart hamuru için bütün malzemeyi bir kapta karıştırın. Kulak memesinden biraz sertçe bir hamur elde edin. Turta kabına diğer hamuru serin. Kenarlarını biraz yüksek bırakın.
 
Elmaları ve portakalları hamurun ortasına güzelce yayın. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Pişen turtanın üzerini mevsim meyveleriyle süsleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Meyveli Turta | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182701 
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2025 
65 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamur İçin:
 
125 g tereyağı (soğuk, küp küp doğranmış)
 
1/2 su bardağı pudra şekeri
 
1 adet yumurta
 
2 su bardağı un
 
1 çay kaşığı kabartma tozu
 
1 paket vanilin
 
İç Harcı İçin:
 
2 adet elma (rendelenmiş)
 
1 çay bardağı toz şeker
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
1 su bardağı çilek, böğürtlen veya vişne (isteğe bağlı)
 
1 tatlı kaşığı nişasta (meyve suyunu çekmesi için)
 
Üzeri İçin:
 
1 yumurta sarısı
 
Pudra şekeri (servis için)
 
 
Geniş bir kaba unu eleyin.
 
Soğuk tereyağını ekleyip parmak uçlarınızla kum gibi olana kadar ovun.
 
Pudra şekeri, yumurta, vanilin ve kabartma tozunu ekleyerek yoğurun.
 
Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
 
Rendelenmiş elmaları, toz şeker ve tarçın ile tavada orta ateşte suyunu çekene kadar kavurun.
 
Ocaktan aldıktan sonra nişastayı ekleyin ve karıştırın.
 
Soğuyunca doğranmış çilek, vişne veya böğürtlen ekleyin.
 
Dinlenen hamurun yarısını açıp tart kalıbına yerleştirin.
 
Kenarlarını düzeltin ve çatal ile birkaç delik açın.
 
Üzerine soğuyan meyveli harcı ekleyin.
 
Kalan hamuru ince açıp şeritler halinde kesin ve turtanın üzerine örgü şeklinde dizin.
 
Üzerine yumurta sarısı sürün.
 
Önceden ısıtılmış 180°C fırında 30-35 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin.
 
Fırından çıkınca soğumaya bırakın ve üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.
 
 
Not: Hamuru fazla yoğurmayın, yoksa kıyırlığını kaybeder. Meyve harcını iyice soğuttuktan sonra ekleyin, hamurun ıslanmasını önler. Soğuyunca dilimleyin, böylece daha düzgün kesilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |