Rokoko için:
1 paket Dr. Oetker Rokoko
3 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 paket Dr. Oetker Karışık Meyve Parçaları
Üzeri için:
1,5 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
Kalıp:
Dikdörtgen kek kalıbı (11x25 cm)
Kalıbın taban ve yanlarını streç film ile kaplayın.
1,5 cay bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine vanilinli tatlı karışımını boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Üzerine meyve parçalarını ekleyip kaşık ile karıştırın. Kremayı kalıbın içine alın ve kaşık ile düzgünce yayın. 1,5 çay bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine çikolatalı tatlı karışımı poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Kremayı kalıptaki beyaz kremanın üzerine dökün ve kaşık ile yayın. Streç film ile kapatıp dondurucuya alın ve en az 4 saat bekletin.
1,5 çay bardağı sütü bir tencereye alın. Üzerine çikolatalı sos karışımını boşaltın. Orta ateşte el çırpıcısı ile sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.
Tatlıyı dondurucudan ve kalıbından çıkarıp bir servis tabağına ters çevirerek alın. Üzerine hazırladığınız çikolatalı sosu dökün. Bekletmeden dilimleyerek servis yapın.
Kayıt: 01.06.2007 Mesajlar: 27 Şehir: Yenimahalle Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc15064
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2007
3,867 defa indirildi / yazdırıldı
1 hazır pasta tabanı
4 su bardağı süt
300 gr toz kremşanti
4 yumurta akı
300 gr kiraz şekerlemesi
2 çorba kaşığı iri çekilmiş antepfıstığı
1 su bardağı iri çekilmiş fındık
Süslemek için:
2-3 dal taze nane
Süt ve toz kremşantiyi mikserle çırpın. Buzdolabında 15 dakika bekletin. Yumurta aklarını başka bir kapta mikserle çırpın. Kremşantiyi ilave edip karıştırın. Antepfıstığı, fındık ve kiraz şekerlemesini ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. 2. Derin bir kâsenin içine streç folyo yerleştirin. Karışımı içine dökün. Kalıbın üzerini hazır pasta tabanı ile kapatın. Buzdolabında 24 saat bekletin. Rokokoyu servis tabağına ters çevirin. Üzerindeki streç folyoyu çıkarın. Nane yaprakları ve kiraz şekerlemesi ile süsleyip soğuk servis yapın.