Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı vanilya
1 su bardağı + 2 çorba kaşığı un
2 çay bardağı süt
3 adet yumurtanın akı
Üzeri için:
1 su bardağı dilimlenmiş mevsim meyvesi
Şeker kreması:
1 su bardağı pudra şekeri
4 çorba kaşığı su
Suyu bir kaseye koyun ve üzerine azar azar pudra şekeri ekleyerek sürekli karıştırıp krema kıvamına getirin.
Tereyağı ve toz şekeri iyice çırpın. Un ve vanilya ekleyip sütü ilave edin. Ayrı bir kasede çırptığınız yumurta aklarını tüm karışımla birleştirin. Yağlanmış minik kek kalıplarına karışımı paylaştırın. 160 derecede, kabarana ve içi pişene kadar fırınlayın. Soğuyunca kalıptan çıkartın. Üzerine meyve dilimlerini yerleştirip kremayı dökün ve iyice soğuyunca servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc66119
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2011
1,585 defa indirildi / yazdırıldı
10 adet yumurta
Yarım paket vanilya
250 gr. tozşeker (10 çorba kaşığı dolusu)
Kakaolu pasta kremi
300 gr. un (10 çorba kaşığı dolusu)
Çeşitli mevsim meyveleri
100 gr. yeşil fıstık
10 yumurtadan savayer pandispanyası hamurunu hazırlayınız.
Bu hamuru, içine bir parmak genişliğinde huni geçirilmiş bir torbaya doldurunuz.
Kâğıt yayılmış fırın tepsisine 4 cm. çapında kubbe şeklinde sıkınız..
Isıtılmış orta ısılı fırında 20-25 dakika pişiriniz.
Üzerlerine pasta kremi sürünüz.
Her parçanın üzerini çeşitli mevsim meyveleriyle süsleyiniz.
Etraftaki boşluklara kıyılmış yeşil fıstık serpip, süsleyiniz.
Servis yapınız.
Not: Bu pastayı bütün yapıp; kare, dikdörtgen vb. şekillerde kesip, meyvelerle süsleyerek de yapabilirsiniz.