| 
 | 
| Meyveli Parfe | 
|  | Yemek Tarifleri Robot
 
 Kayıt: 18.06.2006
 Mesajlar: 10595
 Şehir: Türkiye
 | Kısa URL: https://ml.md/lc49266 Gönderme Tarihi: 25.Mar.2010
 1,728 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Malzeme:
 125 gr beyaz çikolata
 125 gr krema
 1 çay bardağı süt
 1 kahve fincanı toz şeker
 1 adet yumurta
 1/4 yaprak jelatin
 25 gr kuru meyve
 kaymaklı dondurma
 Sosu İçin :
 250 gr frambuaz
 250 gr toz şeker
 Süslemek için :
 450 gr toz şeker
 5 kahve fincanı Bizim Mutfak Un
 230 gr Teremyağ
 250 gr badem
 1 çorba kaşığı Haşhaş tohumu
 
 Süt ve kremayı birlikte bir tencereye alıp kaynatın. Yumurtanın sarısını ve tozşekeri bir kasede çırptıktan sonra kaynayan süt ve krema karışımına karıştırarak yedirin. Süzgeçten geçirerek bir tencereye alın. Koyulaşana kadar pişirin. Yaprak jelatini ılık suda yumuşayana kadar bekletin. Tenceredeki karışıma jelatini ilave edin ve karıştırarak tekrar kaynatın. Kıvama gelince ateşten alın ve beyaz çikolatayı parçalayarak içine karıştırın. Kuru meyveleri de ilave ettikten sonra kalıplara doldurun. Buzdolabında soğutun. Frambuaz sos için frambuazların üzerine tozşekeri döküp bekletin. Frambuazlar suyunu verdikten sonra 5 dakika kaynatın. Mutfak robotundan geçirip soğumaya bırakın. Kıtır bisküvi için tozşeker, un ve Teremyağ'ı hamur yoğurma kabında yoğurun. Kıvama gelince şeker, haşhaş tohumu ve toz bademi ilave edin. 2-3 dakika daha yoğurun. Buzdolabında 15 dakika kadar bekletin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar elde edin. Her parçayı çok ince açın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 18 dakika kızartın. Fırından aldıktan sonra bardak yardımıyla istediğiniz şekli verip kurumaya bırakın. Parfeyi bademli kıtırların içine aldıktan sonra servis tabağına yerleştirin. Frambuaz sos ve kaymaklı dondurma ile servis yapın.
 
 
 | 
| Meyveli Parfe | 
|  | Yemek Tarifleri Robot
 
 Kayıt: 18.06.2006
 Mesajlar: 10595
 Şehir: Türkiye
 | Kısa URL: https://ml.md/lc49630 Gönderme Tarihi: 31.Mar.2010
 1,934 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Malzeme:
 Frambuazlı parfe için :
 150 gr frambuaz
 2 çorba kaşığı şeker şurubu
 1/3 su bardağı süt
 55 gr Bizim Mutfak Pudra Şekeri
 3 adet yumurta
 170 ml krema
 Vanilyalı parfe için :
 1/3 su bardağı süt
 1 adet çubuk vanilya
 55 gr Bizim Mutfak Pudra Şekeri
 3 adet yumurta
 170 ml krema
 Çilekli parfe için :
 250 gr çilek
 2 çay kaşığı şeker şurubu
 1/3 su bardağı süt
 55 gr pudra şekeri
 3 adet yumurta
 170 ml krema
 
 Frambuazlı parfe için, frambuazları şeker şurubu ile birlikte blenderden geçirip süzün. Bir tencerede su kaynatın. Tencerenin üzerine oturtabileceğiniz çapta, ısıya dayanıklı bir kasenin içinde süt, pudraşekeri ve yumurta sarılarını kaynayacak noktaya gelene kadar karıştırın. Karışımı buz dolu bir kabın içinde soğumaya bırakın. Kremayı yumuşak bir kıvam alıncaya kadar karıştırın. Frambuaz karışımına kremayı ilave edin. Yumurtalı karışımı da ekleyip karıştırın. Frambuazlı parfeyi servis kaplarına bölüştürün. Kapları bir tepsiye dizin ve derin dondurucuya kaldırın. Frambuazlı parfe tamamen donduğunda vanilyalı parfe yapımına başlayın. Vanilya çubuğunun kabuğunu keskin bir bıçakla açın ve içindeki özünü çıkartın. Frambuazlı parfede kullandığınız teknikle yumurta sarılarını, süt ve pudraşekerini karıştırarak kaynatın. Vanilya özünü karışıma ilave edip soğutun. Kremayı karıştırdıktan sonra vanilyalı parfeye ekleyip karıştırın. İyice donmuş olan frambuazlı parfenin üzerine vanilyalı parfeyi bölüştürün. Servis kaplarını tekrar derin dondurucuya kaldırın. Vanilyalı parfe donduğunda çilekli parfenin yapımına başlayın. Frambuazlı parfe yapımının aynısını çileklerle, çilekli parfe için uygulayın. Vanilyalı parfenin üzerine çilekli parfeyi bölüştürerek derin dondurucuya kaldırın. Arzu ederseniz mevsim meyveleri ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |