|
|
Meyveli Kurabiye |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc170599
Gönderme Tarihi: 02.Mar.2023
210 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Yoğurt 1 Adet
Zeytinyağı 0.5 Çay Bardağı
Un 4 Su Bardağı
Toz Şeker 1 Çay Bardağı
Toz Şeker 7 Yemek Kaşığı
Tereyağı 1 Su Bardağı
Elma 3 Adet
Ceviz 1 Çay Bardağı
Kabartma Tozu 1 Paket
Kuru Üzüm 0.5 Su Bardağı
Kuru Erik 1.5 Su Bardağı
Bir kabın içine tereyağını, yoğurdu, zeytinyağını ve şekeri koyup mikser yardımı ile karıştırınız. Karıştırdıktan sonra 3,5 su bardağı kadar unu da ekleyerek karıştırmaya devam edin. Daha sonra kabartma tozunu da ekleyin. Mikserle yeteri kadar çırptıktan sonra elinizle yoğurun ve bir iki dakika daha yoğurduktan sonra kalan yarım su bardağı kadar unu da ekleyip kıvamına gelinceye kadar yoğurun.
İlk önce elmanın kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın. (dilerseniz rendeleyerek kullanabilirsiniz.) Kullanılacak malzemeler: 7 yemek kaşığı toz şeker 3 adet elma 1.5 su bardağı kuru erik ½ su bardağı kuru üzüm 1 çay bardağı ceviz içi Bir tencereye şekeri koyun ve eritmeye başlayın, hemen üzerine doğranmış elmaları atın ve karıştırın. Daha sonra kuru erikleri, az dövülmüş cevizleri ve kuru üzümleri de küçük küçük doğrayın ve tencereye ekleyin. Şekerin yeterince eriyip karemelize olduğundan emin olunca ocaktan alıp on dakika kadar soğumasını bekleyin. Soğuyan karışımı hamurun üzerine dökün ve iyice karıştırın.
COOK Kesilmiş Yağlı Pişirme Kağıdını fırın tepsisine yerleştirin. Kurabiye karışımına dilediğiniz şekli vererek tepsiye dizin. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırına koyduğunuz kurabiyeleri, fırın ısısını 180 dereceye getirerek 20 dakika pişirin.
Fırından çıkardığınız kurabiyelerinizi servis yaparken ceviz, vişneli dondurma ve tarçınla süsleyebilirsiniz.
|
Meyveli Kurabiye |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160218
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2021
287 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet orta boy elma
1 adet orta boy havuç
Yarım su bardağı toz şeker
5-6 adet kuru kayısı (arzuya göre)
Yarım su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
Yarım su bardağı fındık veya ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
1 adet portakal veya limonun rendelenmiş kabuğu
Hamur için:
1 paket margarin
3/4 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı toz şeker
4,5 su bardağı un
Üzerine:
Pudra şekeri
Elmanın ve havucun kabuklarını soyup rendenin iri tarafıyla rendeleyelim ve tencereye aktaralım. Üzerine toz şekeri, tavla zarı iriliğinde doğranmış kayısıları ve kuru üzümleri ekleyelim. Rendelenmiş meyveyi, suyunu bırakıp çekene dek ağır ateşte pişirelim. Ateşten alıp, içine iri dövülmüş fındık veya cevizi, tarçını, portakal veya limonun rendelenmiş kabuğunu ilave edip karıştıralım ve soğumaya bırakalım. Hamur için oda sıcaklığındaki margarini, hamur yoğurma kabına alalım. Üzerine sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip, elimizle yoğuralım. Kabartma tozunu, toz şekeri ve unu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparıp yuvarlayalım ve elimizle 3 milimlik bir kalınlık elde edene dek inceltelim. Hamurun yarısına meyveli iç koyup, diğer yarısını üzerine kapatalım. Hamurun kenarlarını bastıralım. Margarinle yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında, kurabiyelerin altı üstü beyaz kalacak biçimde, sadece kuruyana dek (hamur kıvamını kaybedene dek) pişirelim. Fırından alır almaz üzerlerine pudra şekeri serpip servis yapalım.
|
Meyveli Kurabiyeler |
|
AKIN
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.01.2007
Mesajlar: 25 Şehir: Tekirdağ |
Kısa URL: https://ml.md/lc11072
Gönderme Tarihi: 09.Oca.2007
2,316 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamur:
200 g bal
100 g esmer seker
75 g tereyağı ya da margarin
1 yumurta
Yarım limon
2 tatlı kasığı kurabiye baharı (Lebkuchengevvürz)
1 tatlı kasığı tarçın
4 cl elma suyu
400 g un
1 tatlı kasığı kabartma tozu
125 g dövülmüş fındık
50'ser g ince kıyılmış limon ve portakal kabuğu şekerlemesi
50 gram kıyılmış kuru kayısı
5 yemek kasığı süt
Dekorasyon:
200 g bitter çikolata
6 - 7 adet kuru kayısı
Hamur: Balı, şekeri ve yağı bir tencerede devamlı karıştırarak kaynatmadan ısıtın, soğumaya bırakın. Yumurtayı, limon kabuğu rendesi, kurabiye baharı, elma suyunu karıştırın. Un, fındık, şekerleme ve kayısı katın, hamur yoğurun. Hamuru 1 cm kalınlığında dikdörtgen şeklinde açın ve kağıtlı bir tepsiye yayın, üstüne süt sürün. Fırını 175 derecede (gazlı fırın 2) ısıtın, tepsiyi orta rafa sürün. Kurabiyeleri yaklaşık 20 dakika pişirin.
Dekorasyon: Çikolatayı parçalayarak benmaride eritin ve soğumuş hamura sürün. Kurabiyeleri 3.5 x 3.5 cm büyüklüğünde kesin, kuru kayısı ile garnitür yapın.
ML® Kaklı Kurabiye için tıklayın
|
|
Meyveli Kurabiyeler Tarifleri Çıtır Kurabiye Tarifleri
|
|