| 
 
| 
 
 
 | 
 
Meyveli Kaygana | 
 
  | 
zennü 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.02.2013 
Mesajlar: 32 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc87107 
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2013 
2,065 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2.5 su bardağı süt
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
 
1 su bardağı un
 
1/2 çay kaşığı tuz
 
İç malzeme için:
 
2 adet armut
 
2 adet elma
 
10 adet kuru erik
 
1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
 
1 su bardağı toz şeker
 
 
Süt, toz şeker ve tuzu çırpın, eritilmiş tereyağı ve unu ekleyip yeniden çırpın. Tavayı tereyağıyla yağlayın, harçtan birer kepçe alarak arkalı önlü kızartın. Tüm harç bitene dek işleme devam edin. Elma ve armutların kabuklarını soyup dilimleyin, üzerine sıcak suda bekletilmiş erik ve toz şeker ekleyin. Karıştırarak beş dakika pişirin. Üzerine cevizleri ekleyip ocaktan alın. Kayganaları üçgen şeklinde katlayıp içlerine meyveli harçtan koyun.
 
 
 
 
Fotoğraf "güz çiçeği" tarafından gönderildi. 16.01.2016
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Meyveli Kaygana Tarifleri Hamur İşleri
 | 
 
 
 
 |