|
|
Meyveli Fındıklı Çörek |
|
HandeT
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.06.2005
Mesajlar: 41 Şehir: Urfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc4309
Gönderme Tarihi: 29.May.2006
2,233 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
2 Su bardagi un
1 Kahve fincani süt
Bit tutam yas maya
2 Çorba kasigi ayçiçekyagi
100 gr margarin
1 Kase dövülmüs findik
2 Çorba kasigi kuru üzüm
YAPILIŞ TARİFİ
2 su bardagi unu derin bir kaba alin.
1 kahve fincani süt ilave edin.
Bir tutam yas mayayi ilik suda ezin.
2 Çorba kasigi ayçiçek yag ve 100 gr margarn ile hamur yapin.
Üzerine nemli bir bez örtüp, 1 saat bekletin.
Hamuru ikiye bölün.
Merdane ile açin.
Üzerine dilediginiz marmelattan sürün.
Bol miktarda dövülmüs findik serpin.
2 çorba kasigi kuru üzümü yayin.
Rulo biçiminde sarin.
2 parmak eninde kesin.
Tepsiye dizin.
Tozseker serpin.
Önceden isitilmis 180 dereceli firinda üzeri kizarana dek pisirip, servis
yapin.
|
MEYVELİ FINDIKLI ÇÖREK |
|
kırık testi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.03.2012
Mesajlar: 213 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc74523
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2012
1,968 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı un
1/2 su bardağı süt
1 paket (50 gram) yaş maya
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı margarin
1 su bardağı dövülmüş fındık
1 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
MARMELAT İÇİN:
3 adet ayva (500 gram kadar rendelenmiş)
500 gram toz seker
1/2 adet limon
Unun ortasını çukurca açıp, içine 1 çay bardağı ılık suda erittiğimiz maya ve toz şeker karışımını koyup, üzerini un ile örtelim.
Ayvaların kabuğunu soyup, rendeledikten sonra, tartarak aynı oranda şeker ilave edip, suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirelim.
1/2 limon suyu ilave edip, 1-2 dakika daha pişirdikten sonra, ocaktan indirip, soğutalım.
Maya kabarıp da üzerindeki un tabakası çatlayınca, içine 1/2 su bardağı süt, 1 çay bardağı sıvıyağ ve 125 gram margarin yağı ilave edip, hamuru iyice yoğuralım.
Üzerine nemli bir bez örtüp, 1 saat kadar dinlendirelim.
Bıçak ile kıyılmış fındık ve çekirdeksiz sarı üzümleri, hazırladığımız ayva marmeladına karıştıralım (isteyenler tarçın serpebilirler).
Hamuru ikiye bölüp, 1/2 cm. kalınlığında açalım. Üzerine ayvalı içten yeterince serpiştirip, hamuru rulo şeklinde saralım.
2 parmak genişliğinde verevine kesip, yağlanmış fırın tepsisine dizelim.
Önceden ısıtılmış fırında hafifçe renk alıncaya kadar pişirelim.
Fırından çıkartıp, (isteyenler üzerine pudra şekeri serpebilirler) ılık veya soğuk olarak servis yapalım.
|
|
Meyveli Fındıklı Çörek Tarifleri Açma Tarifleri
|
|