| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Meyveli Çikolatalı Kek Tarifleri Kek Tarifleri
| 
 |  
| Meyveli Çikolatalı Kek |  
|  | Yemek Tarifleri Robot
 
 Kayıt: 18.06.2006
 Mesajlar: 10595
 Şehir: Türkiye
 | Kısa URL: https://ml.md/lc72116 Gönderme Tarihi: 29.Oca.2012
 2,353 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 https://www.sokeun.com/
 
 3,5 su bardağı Söke® un
 4 adet yumurta
 1 su bardağı toz şeker
 4/5 paket margarin (200 gr.)
 1 paket kabartma tozu
 1 kahve fincanı ılık su
 Ek malzeme olarak:
 1 ½ su bardağı çekirdekleri çıkarılmış vişne veya mevsim meyveleri, kuru üzüm, incir, kayısı parçaları
 1 çay bardağı kadar minik parçalara bölünmüş bitter çikolata
 
 1.Fırını 180ºC'ye ısıtın.
 2.Yumurta ve şekeri çırpıp, erimiş margarin , su, Söke® un ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin. Çikolatayı minik parçalara bölüp, meyve ve çikolata parçalarını dibe çökmemesi için unlayın ve karışıma ilave edin.
 3.Hazırladığınız karışımı, 30 cm. çapındaki yağlanmış fırın kalıbına dökün, 180ºC'de ısıtılmış fırında 35-40 dk. kadar pişirin. Pişip pişmediğini anlamak için , üzerine hafifçe bastırın, bıraktığınızda sünger gibi, eski halini alıyorsa kekiniz pişmiş demektir.
 
 
 |  
| Çikolatalı Meyveli Kek |  
|  | ÇetinCeviz Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 09.05.2016
 Mesajlar: 37
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc117382 Gönderme Tarihi: 06.Haz.2016
 1,437 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 160 gr bitter çikolata
 150 gr margarin
 4 adet yumurta
 2/3 su bardağı toz şeker
 2/3 su bardağı ceviz
 2/3 su bardağı un
 1 paket vanilya
 1 paket kabartma yozu
 1 paket çikolata sos
 1/2 lt süt
 1 su bardağı fındık
 
 150 gr margarini benmari usulü eritin. Eriyen margarine 160 gr bitter çikolatayı ekleyerek çikolatanın da benmari usulü erimesini sağlayın.
 Çikolata hala sıcak iken derin bir kaba alın. 4 yumurtanın sarısını, toz şekeri ve cevizi ekleyip iyice çırpın. unu ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin.
 Ayrı bir kapta 4 yumurtanın beyazını çırpıp köpük haline getirin. Bunu kek karışımına yavaşça ekleyerek düşük hızda karıştırın. Karışıma kabartma tozunu ekleyerek aynı şekilde bir-iki kez daha karıştırın. Fırını 220C'ye getirin. Kek kalıbını yağlı kağıdın üzerine getirip bir daire çizin. Bu kağıdı kek kalıbının tabanın yerleştirin. Kalıbın kenarlarını da fırça yardımıyla margarin ile yağlayın.Kek pişerken paketin arkasına göre sosu hazırlayın. (bir paket çikolata sosu fazla gelebilir. bu yüzden bir paketten biraz az yapabilirsiniz.) Sos oda sıcaklığına gelince pişen kekiniz de yeterince soğuyunca keki kalıptan çıkarıp bir tabağa ters çevirin. Üzerine (kenarlardan akacak şekilde) ince bir tabaka halinde sosu yayın. Üzerine çekilmiş fındık serpip mevsim meyveleri ile süsleyin.
 
 
  
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |