| 
 | 
| Meyve Şekerlemeli Kek | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc121126 Gönderme Tarihi: 20.Kas.2016
 1,421 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Eyüp Sevinç
 
 250 gr. margarin
 2 çorba kaşığı süt
 1 su bardağı tozşeker
 4 yumurta
 3 su bardağı un
 3 tatlı kaşığı kabartma tozu
 250 gr. karışık meyve şekerlemesi
 75 gr. hindistancevizi rendesi
 1 küçük muz
 
 Margarin, tozşeker ve yumurtaları bir kasede karıştırıp, üstlerine un ve kabartma tozunu eleyin. Meyve şekerlemesi parçalarının 60 gramını ve hindistancevizi rendesinin15 gramını süsleme için bir kenara ayırın. Kalan hindistancevizi rendesi, kalan meyve şekerlemesi parçaları, muz parçaları ve sütü, kasedeki karışıma ekleyip, tahta bir kaşıkla önce iyice karıştırın; sonra da pürüzsüz hamur kıvamı alıncaya kadar çırpın. Hazırladığınız bu hamuru kalıba aktarıp, yüzeyini düzleştirdikten sonra, kalıbı fırına vererek, keki altın sarısı bir renk alıncaya ve parmakla dokunulduğunda iyice sert gelinceye kadar (yaklaşık 2 saat) pişirin.
 
 
  
 
 | 
| Meyve Şekerlemeli Kek | 
|  | tıfıl Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 21.01.2010
 Mesajlar: 39
 Şehir: Eskişehir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc128803 Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2017
 896 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.elele.com.tr
 
 180 g tereyağı
 3 yumurta
 1 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
 165 g toz şeker
 110 g kek unu
 50 g un
 40 g toz badem
 Üzeri için:
 200 ml krema
 50 g pudra şekeri
 1 paket vanilya
 150 g meyve şekerlemesi
 60 g fındık
 
 Krema için vanilya çubuğunu kopmayacak şekilde uzunlamasına kesip çekirdeklerini çıkartın ve sos tenceresine aktarın. Süt ekleyip ısınmaya bırakın. Yumurta sarıları, şeker ve nişastayı bir kasede çırpın. Sütü yavaş yavaş ekleyip karıştırın. Karışımı süzerek tekrar sos tenceresine alın ve yüksek ateşte 2-3 dakika pişirin. Ocaktan alın. Tereyağı ve şekeri mikserle çırpın. Teker teker yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin. Unu eleyerek ekleyin ve karıştırın. Hamurun ¼ ünü ayırın. Kalanını yağlayıp hafif un serptiğiniz kelepçeli kek kalıbına kenarları yüksek olacak şekilde yayın. Kremayı üzerine aktarın. Erikleri kremanın üzerine yerleştirin. Ayırdığınız hamuru eriklerin üzerine yayın. Yumurta sarısı ile suyu çırparak hamurun üzerine sürün. Önceden ısıtıılmış 170 derece fırında 50 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |