| 
 
 
 | 
MEYVE SALATASI | 
  | 
bitmeyen şarkı 
Editor 
 
  
Kayıt: 07.01.2011 
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc62893 
Gönderme Tarihi: 01.May.2011 
2,809 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr çilek (yıkanıp, sapları ayıklanmış)
 
2 elma (kabukları soyulup, sert kısımları ayıklanarak kabaca doğranmış)
 
1 limonun suyu
 
250 gr kayısı (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarılarak kabaca doğranmış)
 
3 çorba kaşığı toz şeker
 
125 gr (1/2 su bardağı) krema (iyice çırpılmış)
 
 
Krema ve 6 çilek dışında bütün malzemeyi elektrikli harmanlama makinasına koyup, pürtüksüz bir püre haline getiriniz. (Püreyi tadıp, gerekiyorsa biraz daha şeker katınız.) Meyve püresini, 6 ayaklı bardağa eşit miktarda bölüp, (bardakları buzdolabına koyarak yaklaşık 3 saat soğutunuz. Bardakları buzdolabından çıkarıp, krema ve ayırdığınız çileklerle süsleyerek servis ediniz.
 
 
Not: Bu ana meyve salatası tarifine, mevsimine göre, başka meyveler ekleyip bazılarını çıkarabilirsiniz. Dilerseniz, meyve salatanızı krem şantiyiyle servis edebilirsiniz.
  
 | 
Meyve Salatası | 
  | 
beyaz 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.07.2010 
Mesajlar: 23
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc53852 
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2010 
2,582 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet şeftali
 
3 adet muz
 
2 adet elma
 
2 adet sulu armut
 
80 gr çilek
 
1 çorba kaşığı vişne suyu
 
2 çay kaşığı hindistancevizi
 
1 tatlı Kaşığı bal
 
Çikolata parçacıkları
 
Yeteri miktarda krema
 
1 çorba kaşığı dondurma
 
1 tatlı kaşığı limon suyu
 
 
Tüm meyveleri küp küp doğradıktan sonra, meyvelerin kararmaması için içine limon suyu sıkın. Ardından meyve suyu ve hindistancevizini de ekleyip karıştırın. Meyve kuplarının altına istenilen ölçüde bal ilave edip üzerine çikolata parçacıklarını koyun. Sonra sırasıyla hazırladığınız meyve salatasını, dondurmayı ve krem şantiyi koyun. Üzerine de çekilmiş fındık ya da ceviz koyabilirsiniz.
  
 | 
Meyve Salatası | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc87626 
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2013 
2,554 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Melikgazi Belediyesi
 
 
2 Adet muz 
 
2 adet elma
 
2 adet armut 
 
2 adet kivi 
 
2 adet şeftali 
 
2 adet portakal
 
5 -6 adet erik 
 
5-6 adet kayısı 
 
½ kg çilek 
 
2 limon suyu
 
2 fincan şeker 
 
1 fincan su 
 
 
Meyveler mevsimine göre seçilip kabukları soyularak küp doğranır limon suyu ,su, şeker karıştırılarak meyveler bu suda bekletilir kaselere alınarak rondodan geçirilen çilek sosu gezdirilir soğuk olarak (istenirse yanında dondurma ile) servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
MEYVE SALATASI | 
  | 
hayriye arslan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.01.2012 
Mesajlar: 40 Şehir: Erzincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc71890 
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2012 
2,548 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet elma
 
2 adet armut
 
2 adet muz
 
2 adet portakal
 
2 adet mandalına
 
4 çorba kaşığı pudraşekeri
 
1 adet limon
 
 
Meyveleri ayıklayıp, yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra küçük küplere doğrayınız.
 
Doğradığınız bütün meyveleri karıştırıp porselen bir kâseye koyunuz.
 
Üzerlerine pudraşekerini, limon suyunu koyup, 2-3 saat bekletiniz.
 
Bu süre sonunda meyveleri birer kişilik kâselere koyup, servis yapınız.
 
 
Not: Yaz meyveleriyle de aynı şekilde yapılır. Meyveleri 2-3 saat bekletmeden de hemen yapıp servis yapabilirsiniz. Bekletme ile meyveler şekeri çekerek daha tatlı olurlar. Bekletmeden yapacak olursanız şekeri 1-2 çorba kaşığı daha fazla koyunuz.
  
 | 
Meyve Salatası | 
  | 
mezdeke 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.11.2011 
Mesajlar: 29 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc69653 
Gönderme Tarihi: 05.Kas.2011 
2,370 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet muz
 
200 gr çilek
 
Yarım su bardağı böğürtlen
 
1 çay bardağı frenk üzümü
 
1 adet kivi
 
Yarım su bardağı üzüm
 
1 adet rendeleniş portakal kabuğu
 
3 dal nane yaprağı
 
 
Muz ve kivinin kabuklarını soyup ince dilimleyin. Servis yapacağınız bardağın ya da tabağın içine diğer tüm meyvelerle birlikte karışık olarak yerleştirin. Portakalın suyunu sıkıp salataya karıştırın. Portakal kabuğunu ekleyip nane yaprağıyla süsleyin ve servis yapın.
  
 | 
Meyve Salatası | 
  | 
Kantocu 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.07.2015 
Mesajlar: 20 Şehir: Kastamonu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc110134 
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2015 
2,366 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Oktay Usta
 
 
1 adet portakal
 
1 adet kivi
 
1 adet golden elma
 
1 adet şeftali
 
1 adet muz
 
Çeşitli meyveler
 
 
Meyva salatamızı yapmak için damak zevkimize uygun meyvalardan kişi sayısına göre alıp bunları iyice yıkadıktan sonra küçük parçalar halinde kesiyoruz. Daha sonra derin bir salata kabına alıp iyice meyvaları ezmeden harmanlıyoruz ve servise hazır hale getiriyoruz.
  
 | 
MEYVE SALATASI | 
  | 
bitmeyen şarkı 
Editor 
 
  
Kayıt: 07.01.2011 
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc62899 
Gönderme Tarihi: 01.May.2011 
2,335 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr taze çilek (yıkanıp, kabukları soyulmuş ve ortalarından ikiye bölünmüş)
 
6 taze kayısı (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarılarak, doğranmış)
 
2 büyük yeşil ya da sarı elma (sert kısımları ayıklanıp, dilimlenmiş)
 
1 büyük muz (yuvarlak dilimlenmiş)
 
250 gr taze siyah üzüm (ortalarından ikiye bölünüp çekirdekleri ayıklanmış)
 
3 çorba kaşığı toz şeker
 
1 çorba kaşığı badem (kırılmış)
 
 
Bütün meyveleri, büyük bir servis kasesine koyup, zedelemeden dikkatlice karıştırınız. Üstlerine şekeri serpip, buzdolabında 15-20 dakika soğutunuz. Kaseyi buzdolabından çıkarıp dikkatlice karıştırıp üstüne bademleri serpip servis ediniz.
  
 | 
Meyve Salatası | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc95720 
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2014 
2,306 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
 
Ankara 2007
 
 
2 adet Elma
 
2 adet Portakal
 
2 adet Mandalina
 
2 adet Muz
 
2 adet Armut
 
150 gr. Pudra şekeri
 
150 gr. Krem şanti
 
400 ml. Süt
 
8 dal taze nane
 
 
Bütün meyveler yıkanır, kabukları soyulur, küçük küpler halinde doğranarak karıştırılır. Bir kap içerisine bir kat doğranmış meyvelerden, bir kat pudra şekeri konulur. Üzerine limon suyu dökülür. Buzdolabında soğutulur. Şekerler eriyip meyveler suyunu saldığında 1- 2 kez meyveler ezilmeden karıştırılır. Krem şanti ile süt çırpılarak hazır hale getirilir. Hazırlanan meyve salatası kaselere doldurulur. Üzerine çırpılmış krem şanti, krema torbası ile estetik bir görünümde sıkılır. Üzerine birkaç dilim içindeki meyvelerden konur. Taze nane ile servisi yapılır.
 
 
Not: Meyvelerin parçaları eşit büyüklükte olmalıdır. Meyvelerin doğal rengi kaybolmamış olmalıdır. Meyveler kararmamış olmalıdır. İçine konulan her meyvenin lezzetini taşımalıdır. Şeker oranı iyi ayarlanmış olmalıdır. Kaselere eşit porsiyonlanmış olmalıdır.
 
 
 
  
 | 
Meyve Salatası | 
  | 
hünerli kız 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.11.2012 
Mesajlar: 85 Şehir: Artvin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc100361 
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2014 
2,128 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
100 g elma (soyulup doğranmış ve limonlanmış)
 
100 g armut (soyulup, doğranmış ve limonlanmış)
 
100 g portakal (zarları soyulup doğranmış)
 
100 g muz (soyulup doğranmış)
 
100 g mandalina (soyulup doğranmış)
 
8 adet çilek (yıkanmış ortadan ikiye bölünmüş)
 
İki kaşık badem içi (dilimlenmiş)
 
 
Yukarıda belirtilen malzemeler her biri ayrı kaplar içinde, büyük salata hazırlama kasesi de bir başka kap içinde ve talaş buz üstüne oturtulmuş olarak servis arabasıyla misafir masasına getirilir.
 
Misafir masasında kuverle ilgili düzeltmeler yapılır. 
 
Çilek ve badem içi hariç diğer malzemeler kaseye konulur. 
 
Karıştırılır ve ağzı örtülerek bir süre dinlendirilir.
 
Yeteri kadar bekletildikten sonra hazırlanan meyve salatası cam kaselere veya kup bardaklarına doldurulur.
 
Her birisi dört parça çilek ve aralarına da badem içi gelecek şekilde garnitürlenir.
 
Dantel kâğıtlı dessert tabağı üzerine konarak misafirin sağından servis edilir.
  
 | 
Meyve Salatası | 
  | 
Yurdal 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.12.2011 
Mesajlar: 61 Şehir: Rize | 
Kısa URL: https://ml.md/lc71192 
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2011 
2,126 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 küçük boy Kavun
 
1 Armut
 
1 Greyfurt
 
1/2 su bardağı Şeker
 
100 gr Vişne
 
1 Muz
 
1 bardak çilek
 
 
Kavun saplı kısmmı kapak şeklinde kesin. Çekirdekli kısmını temizleyin. Buzdolabında 15 dakika bekletin. İçini bir kaşık yardımıyla çıkarın. Fındık iriliğinde doğrayın. Bir cam kaseye aktarın. Üzerine kabukları soyulmuş ve kuşbaşı iriliğinde doğranmış armut ve greyfurtu ekleyin. Yarım su bardağı tozşekeri ilave edin, karıştırın. Kabın üzerini streç filmle kaplayın. Buzdolabında 2 saat bekletin. Karışımı kavunun içine doldurun. Vişne ve muz dilimlerini ekleyerek, servis yapın.
  
 | 
Meyve Salatası | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc121140 
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2016 
1,646 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Eyüp Sevinç
 
 
1 adet olgun mango
 
1 adet greyfurt
 
3 adet kivi
 
3 adet mandalina
 
2 adet elma
 
2 adet muz
 
1 adet nar
 
1 dal taze nane
 
 
Taze mevsim meyvelerini ve konserve ananası küp doğrayıp bir kaseye boşaltın. Taze nane yaprakları ile marine edip içine konserve ananasın suyunu ekleyin. Üzerini tane nar taneleri ile süsleyerek servis edin.
 
 
 
  
 | 
Meyve Salatası | 
  | 
tostos 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.02.2016 
Mesajlar: 36 Şehir: Kacaeli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc115227 
Gönderme Tarihi: 02.Mar.2016 
1,517 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet portakal
 
1 adet mandalina
 
1 adet elma
 
1 adet muz
 
1 adet kivi
 
1/2 su bardağı dondurulmuş vişne
 
1 yemek kaşığı bal
 
1 çay bardağı ceviz
 
 
Bütün meyveler soyulup dilimlenir.
 
Bal ve ceviz ilave edilip karıştırılır.
 
İstenrse üzerine dondurma konularak servis edilir.
 
 
Not: Önce portakalları soyarsanız elma ve muz portakal suyu ile kaplanır, kararmaz.
 
 
 
  
 | 
Meyve Salatası | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc111924 
Gönderme Tarihi: 08.Ekm.2015 
1,478 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
T.C. Berlin Büyükelçiliği
 
 
2 elma
 
1 portakal
 
2 kivi
 
1 pembe greyfrut
 
1 dilim kavun
 
2 sert armut
 
1 muz
 
500 gram quark
 
1 çay bardağı süt (100 ml)
 
1 paket vanilya şekeri
 
1/2 limon
 
 
Muz hariç bütün meyveler küçük küçük bir derin tabağın içine kesilir ve limon suyu dökülüp karıştırılır.
 
Bir başka tabağın içinde quark, vanilya şekeri ve süt mikserle çırpılır.
 
Önce bir tabağa meyve alınır, üzerine ise quark karışımı ilave edilir. En son dilimlenmiş muzla süslenir.
  
 | 
Meyve Salatası | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc111951 
Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2015 
1,303 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Ananas 
 
Kivi 
 
Böğürtlen 
 
Çilek 
 
 
Meyveleri küp küp doğrayıp böğürtlenlerle süsleyiniz.
  
 | 
Meyve Salatası | 
  | 
Kasım Pat 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.11.2017 
Mesajlar: 24 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc129433 
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2017 
915 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 adet kavun ve 2 adet şeftaliyi şekilli kesin.
 
30 gr. şeker, 15 ml. gülsuyu ve 1/2 adet limon suyu ile karıştırın.
 
İki saat buzdolabında soğutun.
 
Taze nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Meyve Salatası | 
  | 
muhafız 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.04.2020 
Mesajlar: 44 Şehir: Rize | 
Kısa URL: https://ml.md/lc150422 
Gönderme Tarihi: 09.May.2020 
654 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
1 adet elma
 
1 adet ananas
 
2 adet böğürtlen
 
1 kase çilek
 
1 kase yaban mersini
 
2 adet kivi
 
Sos için:
 
1 tutam taze nane
 
10 g agave şurubu ya da bal
 
1 yemek kaşığı taze limon suyu
 
 
Tüm meyveleri yıkayıp, süzerek minik parçalar halinde dilimleyin. Genişçe bir karıştırma kabına alın. Bu sırada agave şurubunu ya da balı, limon suyu ve taze nane ile ayrı bir kapta karıştırıp 15 dakika bekletin. şurubu süzüp meyvelerin üzerine dökerek, buzdolabında ağzını kapatarak iki saat ya da tüm gece boyunca bekletin.
 
 
Not: Dilerseniz salatanızın sosuna gül suyu ekleyerek farklı tatlar elde edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Meyve Salatası | 
  | 
galeta unu 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.05.2019 
Mesajlar: 25 Şehir: Antakya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc142906 
Gönderme Tarihi: 22.May.2019 
624 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet greyfurt
 
5 adet çilek
 
1 adet kivi
 
1 adet mandalina
 
1 adet elma
 
1 adet muz
 
1 tatlı kaşığı şeker
 
1 adet limonun suyu
 
 
Greyfurtları şekilli kesin. İçlerini çıkarın.
 
Limon suyuyla şekeri karıştırın. Bir kabın içinde bekletin.
 
Bütün meyveleri ufak ufak doğrayın. Renklerinin kararmaması için limonlu suyun içine atın. Doğradığınız meyveleri, greyfurtların içine yerleştirin.
 
 
 
  
 | 
Meyve Salatası | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc165855 
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2022 
336 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 elma
 
2 adet muz
 
1 adet portakal
 
2 adet kivi
 
2 adet armut
 
5-6 adet çilek
 
2 yemek kaşığı portakal suyu
 
 
Önce portakalı soyun ve dilimleyin. Kiviyi soyun, ortadan kesin ve dilimleyin. Muzu dilimleyin. Elmayı, armudu ve çileği küp kesin. Portakal suyunu da ekleyin. Güzel bir şekilde karıştırın.
 
 
 
  
 | 
Meyve Salatası | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc173217 
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2023 
278 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Fatih Belediyesi
 
 
1 orta boy şeftali
 
8-10 tane çilek
 
4 kayısı
 
4 yeni dünya
 
1 çay bardağı file badem
 
1 çay bardağı labne
 
1 yemek kaşığı bal
 
 
Önce şeftali, çilek kayısı ve yeni dünyayı ağıza büyük gelemeyecek parçalar halinde kesin. Kabuğunu ve tohumlarını çıkarın.
 
Ayrı bir kapta labne bal ve file bademi karıştırarak sos hazırlayın.
 
Doğradığınız meyveleri sosun üzerine ekleyin.
 
Buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra tüketebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Meyve Salatası | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc179707 
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2024 
136 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 şer adet elma, portakal, muz, armut, kivi (hepsinin bulunması şart değil, 2-3 cins meyve yeterli)
 
1 su bardağı konsantre şeftali yada kayısı suyu
 
1 yemek kaşığı tozşeker
 
1/2 çay bardağı limon suyu
 
 
Kişi başına yarımşar adet olmak üzere evde bulunan mevsim meyvelerini soyarak fındık büyüklüğünde doğrayın. Yani dört kişi için iki elma, iki portakal, iki muz vs... Hepsini yarım çay bardağı limon suyu içinde karıştırın. Üzerine bir kaşık toz şeker eklediğiniz su bardağı dolusu konsantre kayısı yada şeftali suyunu gezdirin. Buzdolabında bir saat kadar bekletin. Ayaklı kaselere bölerek servis yapın.
 
Servis yaparken üzerine isteğe bağlı dövülmüş ceviz ve/veya fındık ekleyebilirsiniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |