| 
 
 
 | 
Meyhane Pilavı | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc161918 
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2021 
380 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet orta boy kuru soğan
 
1,5 su bardağı pilavlık bulgur
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
2 adet orta boy yeşil biber
 
2 adet orta boy dolmalık kırmızı biber
 
2 diş sarımsak
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
Yarım yemek kaşığı biber salçası
 
Tuz
 
Karabiber
 
5 adet bahçe domatesi
 
3 su bardağı sıcak su
 
 
Meyhane pilavı tarifi için önce tereyağı ve zeytinyağını geniş tabanlı bir pilav tenceresinde kızdırın. Yemeklik doğranmış kuru soğanı pembeleşene kadar kavurun.
 
Ardından biberleri ekleyin ve karıştırın. Sonra 1,5 su bardağı bulguru tencereye aktarın ve 3-4 dakika kadar kavurun.
 
Sarımsak, salça, tuz ve karabiberi de ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavurun. Yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin ve karıştırın.
 
3 su bardağı sıcak suyu da katıp, birkaç dakika yüksek ateşte, sonra 15 dakika kadar kısık ateşte suyu çekinceye kadar pişirin.
 
En son pilavın ortasına kepçeyle bakın. Suyunu çekmişse meyhane pilavı pişmiştir.
 
 
 
  
 | 
Meyhane Pilavı | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc159452 
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2021 
662 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kaşık tereyağı
 
1 kaşık zeytinyağı
 
1 kuru soğan
 
2 diş sarımsak
 
1 kaşık domates salçası
 
1 çay kaşığı biber salçası
 
3 domates
 
1 dolmalık kırmızı biber
 
1 yeşil biber
 
1,5 bardak pilavlık bulgur
 
3 bardak sıcak tavuk suyu
 
1/2 çay kaşığı tuz
 
1/4 çay kaşığı karabiber
 
 
Soğanı doğrayın, sarımsakları ince ince dilimleyin. Biberlerin içini çıkarıp iri iri doğrayın. Bulguru yıkayıp süzün. Tereyağını zeytinyağıyla birlikte eritin. Soğan ve sarımsakları kavurun. Salçaları ekleyip karıştırın. Renkli biberleri de ilave edip karıştırmaya devam edin.
 
Bulguru da ekledikten sonra biraz çevirin. Sıcak tavuk suyu, tuz, karabiber ve küp küp doğradığınız domatesleri de ilave edip kısık ateşte ağzını kapatıp pişirin.
 
 
 
  
 | 
Meyhane Pilavı | 
  | 
çerez 
Yamak 
 
  
Kayıt: 04.07.2020 
Mesajlar: 8 Şehir: Kastamonu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc155771 
Gönderme Tarihi: 30.Oca.2021 
485 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1,5 su bardağı pilavlık bulgur
 
1 adet kuru soğan
 
2 adet domates
 
3 adet yeşil biber
 
2 adet kapya biber
 
2 diş sarımsak
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
Yarım yemek kaşığı biber salçası
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
3 su bardağı sıcak su
 
 
Soğan, sarımsak, domates ve biberleri yemeklik doğrayın.
 
Tereyağı ve zeytinyağını tencerede kızdırın.
 
Önce soğanları ardından biberleri ekleyip kavurun.
 
Sarımsağı, domatesi ve salçaları da ilave edin.
 
Bulgurları ve suyu ekleyin.
 
Tuz ve karabiberi de ilave edip karıştırın.
 
Kaynadıktan sonra altını kısın.
 
Kapağı kapalı halde 15 dakika kadar pişirin.
 
Bulgurlar suyunu çekince altını kapatıp 10 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
 
 
 
  
 | 
Meyhane Pilavı | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc154596 
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2020 
437 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://acunn.com
 
 
2 su bardağı pilavlık bulgur
 
1/3 çay bardağı sıvı yağ (4 yemek kaşığı)
 
3 su bardağı sıcak su
 
1 adet orta boy kuru soğan
 
2 adet sivri biber
 
1 adet kırmızıbiber
 
1 adet orta boy domates ya da 8 adet çeri domates
 
1 yemek kaşığı salça
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pul biber
 
Kimyon
 
 
Yemeklik doğradığımız soğanı yağda kavuralım.
 
Ardından halka halka doğradığımız sivri biberi ve kırmızı biberi ekleyip kavuralım, ben biberin çekirdeklerini çıkarmıyorum.
 
Ardından salçayı, tuzu, karabiberi, pul biberi ve kimyonu ekleyelim ve birkaç dakika bu şekilde kavuralım.
 
Doğradığımız domatesleri de ekleyelim, ezmeden karıştıralım.
 
Ardından, yıkanmış bulguru da ekledikten sonra tekrar karıştıralım.
 
3 su bardağı sıcak su ekleyelim, karıştırarak tencerenin kapağını kapatalım ve bulgurlar göz göz olana kadar önce yüksek ateşte, sonrasında ise orta ateşte pişirelim.
 
Suyunu çektikten sonra ocağı kapatalım, üzerine kağıt havlu kapatarak 10 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
 
Dinlenen pilavımızı karıştırdıktan sonra servise hazır.
 
 
 
  
 | 
Meyhane Pilavı | 
  | 
adım dilek 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.03.2020 
Mesajlar: 39 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc149240 
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2020 
811 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 adet kuru soğan
 
3 adet yeşil biber
 
2 adet dolmalık kırmızı biber
 
2 diş sarımsak
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
Yarım yemek kaşığı biber salçası
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1,5 su bardağı pilavlık bulgur
 
2 adet domates
 
3 su bardağı sıcak su
 
 
Soğanları ve biberleri küp küp doğrayın.
 
Sarımsakları çok ince kıyın.
 
Tereyağı ve zeytinyağını pilav tenceresinde kızdırın.
 
Önce soğanları tencereye alıp kavurun.
 
Soğanlar pembeleşince biberleri de tencereye ekleyin.
 
Biberler de yumuşayınca bulguru da ilave edin ve 3-4 dakika kadar kavurun.
 
Sarımsak, domates ve biber salçaları, tuz ve karabiberi de ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
 
İrice doğradığınız domatesleri de tencereye ekleyin.
 
Son olarak sıcak suyu ilave edin ve kaynadıktan sonra altını kısıp pilavınızı 15 dakika kadar pişirin.
 
Pilav suyunu çekince üzerini bir kağıt havluyla kapatıp 10 dakika kadar dinlendirin.
 
Sıcak servis edin.
 
 
 
  
 | 
Meyhane Pilavı | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc95881 
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2014 
1,876 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
 
Ankara 2006
 
 
2 adet domates
 
½ kg bulgur
 
2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
 
3 su bardağı su veya et suyu
 
2 adet soğan
 
½ demet maydanoz
 
 
Domateslerin kabuğunu kolay soymak için kaynar suya batırıp çıkartabilirsiniz.
 
Soğanları margarin veya tereyağı ile kavurunuz.
 
Bulguru ekleyerek 8 dk kavurunuz.
 
Bulgurlar kavrulduktan sonra domatesleri ekleyerek domates ve bulgur 12 dk kavurunuz.
 
Domates ve bulgurun üzerine su veya et suyunu ekleyiniz.
 
Et suyu pilavın daha lezzetli olmasını sağlar.
 
5 dk harlı, 5 dk orta, 5 dk çok kısık ateşte pişiriniz.
 
Pilavı demlendirmek için temiz bir bez veya kâğıt havlu kullanarak kapağı sıkıca kapatabilirsiniz.
 
Pilavı şekillendirip tabağa alınız maydonoz ile garnitürleyerek servise hazır hale getirin.
 
Pilavı şekillendirmek için kâseyi ıslatıp pilavı kâseye koyabilir ve tabağa ters çevirebilirsiniz
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |