Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Meyhane Pilavı (Şanlıurfa)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Adıyaman Yemekleri
Batman Yemekleri
Diyarbakır Yemekleri
Gaziantep Yemekleri
Kilis Yemekleri
Mardin Yemekleri
Siirt Yemekleri
Şanlıurfa Yemekleri
Şırnak Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Peynir Tatlısı (Şanlıurfa)

mızrap
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 06.12.2017
Mesajlar: 23
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc130294
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2017
1,577 defa indirildi / yazdırıldı




Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi

3 bardak toz şeker
6 baş Urfa tuzsuz peyniri
1,5 bardak su
1 adet yumurta
1 su bardağı sadeyağ
½ limon suyu
1 çay kaşığı karbonat
Yeterince un

Şerbetini için, şeker derince bir kaba konulup üzerine su ilave edilerek bir-iki taşım kaynatılır. Limon suyu konulup üç dakika sonra ateşten alınır.
Peynirler geniş bir kaba konularak ezildikten sonra içine yumurta kırılıp, bir çay kaşığı karbonat, alabildiğince un ilave edlir. Kulak memesi yumuşaklığında yoğrularak küçük ceviz büyüklüğünde yumaklar yapılır. Yumaklara elde şekil verilerek ortası parmak yardımıyla delinip kızgın yağa atılır. Pembeleşinceye kadar kızartıldıktan sonra şeker balına atılarak servis yapılır.



Meyhane Pilavı (Şanlıurfa)

mızrap
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 06.12.2017
Mesajlar: 23
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc130285
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2017
6,751 defa indirildi / yazdırıldı




Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi

1 kg yağsız kuşbaşı et
4 su bardağı pirinç
10 bardak su
1 adet büyük boy soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı karışık baharat
1,5 çay bardağı sadeyağ
Tuz

Etler yıkanıp ilave edilen suda yumuşayıncaya kadar tencerede pişirilir. Yağ ilave edilerek et ve saçak doğranan soğanlar kavrulur, pembeleşmeye başlayınca salça ilave edilerek kavurmaya devam edilir. Et soğan salça iyice kavrulunca 10 bardak su ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Pul biber, baharat ve tuz atılıp bir taşırım kaynatılınca ateşten alınır. Diğer taraftan diğer bir tencereye geri kalan yağ konularak önceden ıslatılmış pirinç dökülür, kavrulmaya başlanır. Kavrulan pirincin üzerine önceden hazırlanmış et, salça, biber ve baharatlı su ilave edilerek kaynara çıkınca hafifi ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. Pilavın dibinin tutmaması için sık sık hafifçe karıştırılması gerekir. Bir süre dinlendirilen pilav servis tabağına alınır, cacık veya bostana ile yenilir Meyhane pilavı pişirmek için diğer bir usulde, tenceredeki et, salça baharat ve pul biber karışımı kaynarken pirinç üzerine dökülür.



Meyhane Pilavı (Şanlıurfa)

Didar Şen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.08.2011
Mesajlar: 54
Şehir: Edirne
Kısa URL: https://ml.md/lc67263
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2011
3,285 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı pilavlık bulgur
1 orta boy soğan
2 orta boy domates
2 adet sivribiber
1/2 fincan sıvıyağ
1 kaşık margarin
1 tatlı kaşığı domates salçası
2,5 bardak sıcak su

Yağları pilav tenceresine alıp kızdırın. Yemeklik doğradığınız soğanı içine alıp kavurmaya başlayın. Pembeleşmesine yakın, tohumlarını temizleyip halka halka doğradığınız sivribiberleri de ilave ederek kavurmaya devam edin. Rondodan çektiğiniz domatesleri ve salçayıda (eğer domatesleriniz yeteri kadar renk verdiyse gerek yok) ilave edin. Hazırladığınız sos kaynamaya başlayınca yıkadığınız bulgurları içine atıp sosla özleşene kadar karıştırın. 2 ,5 bardak su ilave edin, suyu kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte bulgurlar suyunu çekene kadar pişirin. Fakat meyhane pilavının özelliği biraz sulu kalmasıdır. Su kıvamına dikkat edin çünkü ocağın altını kapattıktan sonrada bulgur biraz daha suyunu çeker. Arzunuza göre üzerine kuru nane ekip servis yapabilirsiniz.






Meyhane Pilavı (Şanlıurfa) Tarifleri Adıyaman Yemekleri



(3 adet Meyhane Pilavı (Şanlıurfa) 79,708 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort