Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Adıyaman Yemekleri > Meyhane Pilavı (Adıyaman) (2 adet - 92,199 defa bakıldı)

Meyhane Pilavı (Adıyaman)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Adıyaman Yemekleri
Batman Yemekleri
Diyarbakır Yemekleri
Gaziantep Yemekleri
Kilis Yemekleri
Mardin Yemekleri
Siirt Yemekleri
Şanlıurfa Yemekleri
Şırnak Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Meyhane Pilavı (Adıyaman)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc66583
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2011
3,611 defa indirildi / yazdırıldı




2 Adet Soğan
300 Gr Kıyma (İri Çekilmiş)
6 Yemek Kaşığı Margarin
7 Adet Sivri Biber
2 Yemek Kaşığı Domates Salçası
4 Su Bardağı Su
1/2 Tatlı Kaşığı Tuz
2 Su Bardağı Bulgur
1 Tatlı Kaşığı Karabiber
1/2 Tatlı Kaşığı Yeni Bahar
4 Adet Domates

Soğanları soyun, yıkayın, ince ince doğrayın, kıyma ve yağla tencereye koy, kapağı kapatın, kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Biberleri yıkayıp sap ve çekirdeklerini ayırın, 3 milimetre kalınlıkta halka şeklinde doğrayıp kıymaya ekleyin. 2dak. kadar orta ateşte çevirin. Salçanızı ilave edin. Domatesleri yıkayıp kabuklarını soyun. Küp şeklinde doğrayın ve tencereye ekleyin.
Domatesleri yumuşayıncaya değin, yaklaşık 3-4 dakika daha pişirin. Su ve tuzu koyun, kaynayinca bulguru ekleyin, önce orta sonra kısık ateşte suyunu çekene dek 15-20 dakika pişirin, baharatları ekleyip, üzerine koyup 20 dakika dinlendirip servis yapabilirsiniz.


Meyhane Pilavı (Adıyaman)

sevdiye
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 26.07.2019
Mesajlar: 23
Şehir: Çankaya Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc144597
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2019
562 defa indirildi / yazdırıldı




150 gram tereyağı
400 gram bulgur
400 gram kuşbaşı kuzu
200 gram domates
150 gram soğan
2 tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı kırmızıbiber
50 gram sivri biber
2/3 bardak et suyu

Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın.
Domatesi, kabuğunu soyup çekirdeklerini temizledikten sonra iri küpler halinde doğrayın.
Biberin sap ve çekirdekli kısımlarını kesip atın. Yıkayıp kuruladıktan sonra, halka biçimi doğrayın.
Yağın yarısını küçük bir tencerede, orta ateşte eritin.
Yağ kızınca küçük kuşbaşı doğranmış kuzu etlerini koyun.
Kevgirle sık sık karıştırarak birkaç dakika pişirip soğanı ilave edin.
Yine sık sık karıştırarak, 5-6 dakika daha pişirin.
Tuzu, kırmızı biberi ve domatesleri ilave edin. Ara sıra karıştırarak birkaç dakika daha pişirin.
Üzerini örtecek kadar su ilave edin. Ateşi kısın ve tencerenin kapağını sıkıca kapatın.
Etleri, 20 dakika ağır ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Tencereyi ateşten alın.
Et suyunu bir taşım kaynatın. Bir kenarda sıcak olarak bekletin.
Yağın kalan yarısını orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin.
Yağ kızmaya başlayınca biberi katıp, karıştırarak birkaç dakika pişirin.
Bulguru ilave edin. Sık sık karıştırarak 4-5 dakika kavurun.
Domates soslu etleri, sosuyla birlikte, bulgura ilave edin.
Sıcak et suyunu verip, 2-3 dakika kaynamaya bırakın.
Kevgirle birkaç kere karıştırın. Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Ateşi iyice kısın.
Bulguru 10 dakika, suyunu iyice çekinceye kadar pişirin. Ocağı kapatın.
Tencerenin kapağını açıp, meyhane pilavının üzerine temiz bir bez örtün. Kapağı tekrar kapatın.
Pilavı bu şekilde ocak üzerinde 10 dakika demlendirin.







Meyhane Pilavı (Adıyaman) Tarifleri Adıyaman Yemekleri



(2 adet Meyhane Pilavı (Adıyaman) 92,199 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort