| 
 
| 
 
 
 | 
 
MEYANELİ TAVUK | 
 
  | 
Güzellik 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.04.2006 
Mesajlar: 76
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2681 
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2006 
2,343 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 adet tavuk
 
4 çorba kaşığı un 
 
3-4 diş sarımsak
 
2 çorba kaşığı margarin 
 
1 baş soğan
 
1 adet yumurta sarısı 
 
2 bardak tavuk suyu 
 
1 limon suyu
 
Yeteri kadar tuz, karabiber
 
 
Tütsülenip, iyice yıkanmış tavuğu, az suda haşlayın. Tencereden çıkarıp, ılınınca tuz ve limon suyu ile ovarak, bir kenara bırakın. İnce çentilmiş soğanı margarinde pembeleştirin, unu da ilave ederek biraz kavurun. Tavuk suyunu  azar azar katarak, tahta kaşıkla karıştırarak  orta koyulııkta bir karışım yapın, dövülmüş sarmısağı ekleyin. Fazla koyu olursa tavuk suyu ile biraz sulandırın. Altını kapatıp, limon suyu ilavesiyle çırptığınız yumurta sarısını katın. Tavuğu fırında 15 dakika pembeleştirin, çıkarın, üzerine hazırladığınız karışımı döküp, sıcak sıcak servis yapın. Yanında makarna veya sote edilmiş sebze ile servis yapabilirsiniz.
  
 | 
 
MEYANELİ TAVUK | 
 
  | 
dilek_varol 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 06.11.2007 
Mesajlar: 15 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc19130 
Gönderme Tarihi: 06.Kas.2007 
2,134 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEME
 
1 ADET BÜTÜN TAVUK  
 
1 PAKET MANTAR(KÜLTÜR MANTARI) 
 
3 ADET BİBER 
 
1 KAŞIK MARGARİN 
 
1 KAŞIK UN 
 
1 KAŞIK SALÇA 
 
TUZ
 
 
HAZIRLANIŞI
 
TAVUĞU PARÇALAYIP HAŞLAYIN MANTARLARIDA LİMONLU SUDA HAŞLAYIN HAŞLADIĞINIZ TAVUGU ALIP FIRIN TEPSİSİNE KOYUN YANINA BİBERLERİ VE MANTARLARI DAĞITIN TAVUGUN ÜSTÜNE AYRI BİR TAVADA UNU KAVURUN ÜZERİNE TAVUKSUYUNDAN EKLEYİN VE SALÇAYI İÇİNE KOYUN KARIŞTIRIN HAZIRLADIĞINIZ SOSU TAVUKLARIN ÜZERİNE GEZDİRİN 170 DERECEDE TAVUKLAR KIZARANA KADAR PİŞİRİN AFİYET OLSUN :D
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
MEYANELİ TAVUK Tarifleri Tavuk Yemekleri
 | 
 
 
 
 |