Tavuk etlerini kuşbaşı doğrayarak haşlıyoruz. Kemikli ise kemiğinden sıyırarak ufak ufak didikliyoruz. Diğer taraftan çorbanın terbiyesini hazırlamaya başlıyoruz. Bunun için yoğurt ve unu iyice çırpıyoruz. Yumurta sarısını, az limon suyu ilave ederek karıştırıyoruz. Hazırladığımız yoğurtlu karışımı et suyunun içine yavaş yavaş karıştırarak ilave ediyoruz. Didiklenmiş etleri de ekleyerek kısık ateşte çorbayı birkaç dakika daha kaynatıyoruz. Son olarak çorbanın tuzunu da ilave ederek üzerine tereyağı ve pul biber ile hazırlamış olduğumuz sosu gezdirip servis ediyoruz.
Kısa URL: https://ml.md/lc59753
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2011
3,342 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet tavuk göğsü
8 su bardağı su
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Tavukgöğsünün üzerine su konur, yumuşayana kadar haşlanır. Sonra küçük parçalara ayrılır. Un ve tereyağı kavrulur. Üzerine haşlama tavuk suyu, tuz ve tavuk konur. Karıştırarak bir taşım pişirilir.