Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 
5 su bardağı un
 
250 gr kıyma
 
3 adet soğan
 
1 adet yumurta
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
2 yemek kaşığı domates salçası
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
2 lt su, 1 su bardağı su
 
 
Un, 1 su bardağı su, yumurta, 1 tatlı kaşığı tuz ile yoğrularak, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Bu hamur yastıaç genişliğinde açılır ve su bardağı ağzı genişliğinde kesilir.
 
İnce kıyılmış soğan, 3 yemek kaşığı zeytinyağında pembeleştirildikten sonra, kıyma ile 5 dakika kavrulur. İçine 2 yemek kaşığı salça eklenip, 23 dakika daha kavrulduktan sonra, pul biber, karabiber eklenerek karıştırılır ve ocaktan indirilir.
 
Kesilen hamurların yarısına 1 tatlı kaşığı harç konularak, yarımay şeklinde kapatılır.
 
Tencereye 2 lt su, 1 çay kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı konularak, kaynamaya bırakılır. Su kaynadığında hamurlar içine salınır ve 10 dakika pişirilir.
 
Bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağı kızdırılarak, 2 yemek kaşığı salça eklenir ve 23 dakika kavrulur. Daha sonra tenceredeki metezlerin üstüne dökülür ve kapağı kapatılarak, 510 dakika sonra servis edilir.
 
 
 
  
 |