| 
 
 
 | 
Mercimekli Yaprak Sarma | 
  | 
helal lokma 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.06.2013 
Mesajlar: 35 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc91526 
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2013 
1,885 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gr. asma yaprağı 
 
1 çay bardağı yeşil mercimek 
 
2 adet soğan 
 
1.5 çay bardağı pilavlık bulgur 
 
1 tatlı kaşığı salça 
 
2 diş sarımsak 
 
1 çay bardağı zeytinyağı 
 
Karabiber 
 
Tuz 
 
 
Yaprakları, kaynayan suda 10 dakika haşlayıp soğuk sudan geçirin. Soğanları rendeleyin, zeytinyağında kavurun. Üzerine salça, ezilmiş sarımsak ve baharatları koyup karıştırın. Bulguru, mercimeği ve üzerini geçecek kadar su koyup çok kısık ateşte 20 dakika pişirin. Suyunu çekince yaprakları bu harçla sarın. Dolmaları tencereye dizin, üzerine biraz zeytinyağı ve az su koyup bir tabak kapatın. Kısık ateşte pişirin.
  
 | 
Mercimekli Yaprak Sarma | 
  | 
paraf 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.12.2012 
Mesajlar: 65 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc103904 
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2014 
1,464 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
 
1 su bardağı kısırlık bulgur
 
1 su bardağı sıcak su
 
4 dal taze soğan
 
Yarım demet maydanoz
 
Yarım demet nane
 
1 limon suyu
 
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
 
Zeytinyağı
 
50 gram asma yaprağı
 
 
Sıcak suyla bulguru ıslatın ve kabarmasını bekleyin. Bir kabın içinde yeşillikleri kıyıp karıştırın. İçine mercimeği ve bulguru da ekleyip hepsini hızlıca harmanlayıp servis tabağına alın. Sıcak suda beklemiş, soğumuş asma yapraklarına sarıp farklı ikram edilebilir. Anadoluda sulu yaparlar ve bat derler.
  
 | 
Mercimekli Yaprak Sarma | 
  | 
küt 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 10.10.2019 
Mesajlar: 19 Şehir: Kırklareli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc146280 
Gönderme Tarihi: 14.Ekm.2019 
898 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Millî Eğitim Bakanlığı
 
 
1 su bardağı ince bulgur 
 
2 su bardağı kırmızı mercimek 
 
3 adet orta boy kuru soğan 
 
250 gram asma yaprağı 
 
½ su bardağı zeytinyağı 
 
1 tatlı kaşığı salça 
 
Limon 
 
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber, kimyon 
 
Su 
 
 
Soğanlar ince kıyılır, yağda kavrulur. 
 
Ayıklanmış, yıkanmış, süzülmüş mercimekler ilave edilerek 3-4 dakika daha kavrulur. 
 
İnce bulgur ve salça ilave edilerek karıştırılır, yarım pişecek şekilde su dökülerek pişirmeye bırakılır. 
 
Bir süre demlenmesi sağlanır, içine baharatlar ve tuz ilave edilerek karıştırılır. 
 
Yapraklar salamura ise tuzu gitmesi için kaynar suda bekletilir, taze ise 3-4 dakika haşlanıp süzülür. 
 
Her bir yaprak açılarak içine hazırlanan içten yarım yemek kaşığı konarak sarılır. 
 
Tencereye dizilir, limon suyu ve su konulup üzeri kapatılarak kısık ateşte yarım saat pişirilir. 
 
Dinlendirilerek limonla servis edilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |