|
|
MERCİMEKLİ TAVUK |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc45246
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2009
2,225 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ:
1 orta Doy tavuk
tuz
nane
karabiber
1,5 bardak yeşil mercimek
1 büyük soğan (doğranmış)
8 çorba kaşığı SANA
4 çorba kaşığı un
2 bardak süt
1/3 bardak kaşar peyniri (rendelenmiş)
1 çay kaşığı biberiye
tuz
biber (arzuya göre)
(Tavuk ve mercimekler hazırlandıktan sonra fırını yakın)
Tavuğu yıkayıp 4 bardak su, 1/4 çay kaşığı tuz ve birkaç tane karabiber ile tencereye koyun. Orta hararette yumuşayıncaya kadar haşlayın. Pişince suyunu süzün, saklayın. Tavuk soğuyunca derisini yüzüp, kemiklerini çıkartın, 4-6cm. uzunluğunda parçalara bölün bir kenara bırakın.
Mercimekleri yıkayıp 3 bardak su ile 15 dakika hafif hafif kaynatın, süzün. 2 çorba kaşığı SANA'yı küçük bir tencerede aritin. Soğanı koyup hafifçe kavurun. Mercimekleri, tuz, biber ve 1,5 bardak tavuk suyunu ilave edin. Kapağını kapatıp orta hararette mercimekler yumuşayıncaya kadar 25 dakika pişirin. Lüzum görürseniz biraz daha tavuk suyu ilave edebilirsiniz. Sıcağa dayanıklı birservis kabını 1 kaşık SANA ile yağlayın.
Mercimekleri yayın. Tavuk parçalarını üzerine yerleştirip bastırın. Ayrı bir kapta 5 çorba kaşığı SANA'yı eritin. Un ilave edin. Hafif ateşte tahta bir kaşıkla devamlı karıştırarak 5 dakika pembeleştirin. Süt ilave edin. Karışım koyulaşıncaya kadar devamlı karıştırın. Çok koyulaşırsa süt veya tavuk suyu katabilirsiniz. Peynirin yarısını ilave edin. Eriyinceye kadar karıştırın. Biberiye, tuz ve karabiber katın. Sos çok koyu olmamalı. Tavuk ve mercimeklerin üzerine dökün. Kalan peyniri üzerine serpin. 30 dakika fırında pişirin. Salata ile servis yapın.
|
Mercimekli Tavuk |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc28688
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2008
1,892 defa indirildi / yazdırıldı
|
2-3 diş sarımsak
1 su bardağı haşlanmış mercimek
1 adet kuru soğan
3 adet tavukgöğsü
1 su bardağı tavuk suyu
2 adet taze soğan
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı köri
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı kişniş
Tuz, karabiber
Roti Ekmeği:
180 mililitre su
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 paket kabartma tozu
Tuz, karabiber
Aldığı kadar un
Kızartmak İçin:
8 yemek kaşığı sıvı Sana
Hazırlanışı
Tavukgöğüslerini ince şeritler halinde doğrayınız.
Sarımsakları kıyıp, soğanları yemeklik doğrayınız.
Taze soğanları ince ince kıyınız.
Yayvan bir tavada 3 yemek kaşığı Sana yağını kızdırın.
Köriyi ilave edip kızartınız.
Doğranmış tavukları ilave edip kavurunuz. Sarımsakları ve doğranmış soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurunuz.
Daha sonra içine taze soğanları, kişnişi, zerdeçalı, kırmızı pul biberi, zencefili, haşlanmış mercimekleri, tuzu, karabiberi ve tavuk suyunu ekleyip kısık ateşte bir taşım kaynatınız.
Hamuru için derin bir kabın içine suyu, kırmızı pul biberi, kabartma tozunu, tuz, karabiberi koyup karıştırınız.
Un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurunuz.
Hamuru merdane yardımı ile açıp rulo yapınız.
İki parmak kalınlığında dilimler halinde kesip elinizle hafif bastırınız.
Tavada sıvı Sana'yı kızdırıp hamurları kızartınız.
Pişen mercimekli tavuğun yanında Roti ekmeği ile birlikte sıcak olarak servis ediniz.
|
|
Mercimekli Tavuk Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
|
|