Semizotunu ayıklayıp, iyice yıkayın ve suyunu süzün. Daha sonra karıştırma kabına alın. Sos için rendelenmiş sarımsak, limon suyu, zeytinyağı ve tuzu iyice çırpın. Semizotunun üzerine gezdirip harmanlayın ve servis tabağına alın. Üzerine mercimek serpiştirip, halka doğranmış kırmızı biber ekleyin ve servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc141148
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2019
445 defa indirildi / yazdırıldı
1 demet semizotu
Yarım su bardağı yeşil mercimek
Yarım su bardağı kırmızı mercimek
1 baş soğan
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı sumak
1 çay kaşığı tuz
1 kahve fincanı zeytinyağı
Yeşil mercimek ve kırmızı mercimek ayrı ayrı haşlanır ve suyu süzülür. Yıkanmış semizotu elle küçük koparılır. Maydanoz çok ince kıyılır. Soğan yarım daire şeklinde doğranır. Soğana tuz ve sumak eklenir, gevşeyene kadar ovulur. Maydanozlar çok ince kıyılır ve hepsi bir araya getirilir. Üzerine zeytinyağı gezdirilir ve karıştırılır.