Mercimeği yıkayıp su ile haşlanır. Pişince içine bulguru ilave edilir ve suyunu çekinceye kadar pişirilir: Suyunu çektiği zaman üzerine yağ kızdırılıp dökülür Yanında turşu ile servis yapılır
Kısa URL: https://ml.md/lc115626
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2016
9,372 defa indirildi / yazdırıldı
Ebru Aydın
2,5 su bardağı yeşil mercimek
1,5 su bardağı bulgur
5 su bardağı su
2 yemek kaşığı haşhaş yağı
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı tuz
Salatalık turşusu
Mercimekler yıkanıp haşlanır. Pişmeye yakın bulgur ve tuz ilave edilip, suyunu çekinceye kadar pişirilir. Üzerine haşhaş yağı ve kırmızı toz biber kızdırılıp dökülür. Yanında salatalık turşusu ile servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc120512
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2016
1,472 defa indirildi / yazdırıldı
Kırılmamış yeşil mercimek suda kaynatılarak pişirildikten sonra üzerine az miktarda bulgur ilave edilir. Bulgurla birlikte iyice pişen yemek soğutularak servise hazır hale getirilir. Bu pilava da istenirse sos olarak yoğurt veya yağda kavrulmuş salça dökülebilir.