| 
 
 
 | 
Mercimekli Kabak Dolması | 
  | 
ılgaz 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.07.2009 
Mesajlar: 21 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc38227 
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2009 
2,216 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet orta boy kabak
 
1 su bardağı yeşil mercimek
 
1 adet kuru soğan
 
1 diş sarımsak
 
Yarım demet dereotu
 
Yarım demet maydanoz
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1,5 çay bardağı sıvıyağ
 
1 su bardağı su
 
 
Mercimek akşamdan ıslatılır. Ertesi günü yumuşayana kadar haşlanır. Suyu süzülür ama atılmaz. Üzerine ince kıyılmış soğan, maydanoz, dereotu, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiber eklenir, karıştırılır. Kabaklar soyulur. Her biri 3 eşit parçaya kesilir ve içleri oyulur. Mercimekli iç doldurulur. Tencereye dizilir. Salça, 1 su bardağı mercimeğin haşlama suyu, yağ ve salça iyice karıştırılır. Dolmaların üzerine gezdirilir. Tencerenin kapağı kapatılır. Önce orta ateşte 10 dakika, sonra kısık ateşte 25 dakika olmak üzere toplam 35 dakika pişirilir.
  
 | 
Mercimekli Kabak Dolması | 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc88920 
Gönderme Tarihi: 03.May.2013 
2,095 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
 
1 çay bardağı bulgur
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
3 diş sarımsak
 
2 soğan
 
Yarım demet dereotu
 
1 çorba kaşığı kuş üzümü
 
6 küçük kabak
 
 
Kabakların içlerini oyup dış kısmını şekillice kazıyın. Soğanı zeytinyağında beş dakika kavurun. Üzerine haşlanmış yeşil mercimeği, bulguru, sarımsağı, dereotunu ekleyin. Çok az su ilave ederek 10 dakika kadar pişirin. Üzerine isterseniz kuş üzümü ilave edin. Bu harçtan kabakların içlerine doldurup tencereye dizin. Üzerine bir miktar su ekleyip 15 dakika pişirin. Sarımsaklı yoğurtla birlikte ikram edin.
  
 | 
Mercimekli Kabak Dolması | 
  | 
şerbet 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 07.03.2014 
Mesajlar: 18 Şehir: Balıkesir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc96439 
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2014 
1,703 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet kabak
 
1 soğan
 
1 çay bardağı pirinç
 
1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
 
Yarım demet nane
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
Yarım demet dereotu
 
3 diş sarımsak
 
Üzeri için:
 
Sarımsaklı yoğurt
 
 
Kabakların dışını şekillice kazıyıp içlerini de oyun. İçini hazırlamak için bir kapta haşlanmış yeşil mercimeği, yıkanmış pirinçleri, rendelenmiş soğanı ve zeytinyağını karıştırın. Kıyılmış dereotu ve naneyi, rendelenmiş sarımsağı da içine ekleyip iç harcını hazırlayın. Bu harcı kabakların içlerine doldurun. İsteyen kıyma da koyabilir iç harcına. Ocak üzerince çok kısık ateşte az suda pişmeye bırakın. Sıcak ya da soğuk olarak servis yapılabilir.
  
 | 
Mercimekli Kabak Dolması | 
  | 
zehra mardin 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.02.2018 
Mesajlar: 23 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc131881 
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2018 
817 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı yeşil mercimek
 
1 tane kuru soğan
 
1 tatlı kaşığı domates salçası
 
1 tatlı kaşığı biber salçası
 
100 gram kıyma
 
10 tane Girit kabağı
 
1,5 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
 
Yemeklik doğranmış soğanı kıyma ve zeytinyağını tencereye koyup kavuralım. İçine salçaları, mercimeği, 1 çay kaşığı tuzu ve 1 çay bardağı suyu koyup pişirelim. Kabakların kapağını kesip içlerini oyalım. Yarı kıvamda pişmiş harcı kabağın içine doldurup tencereye dizelim. 2 bardak su ve kalan tuzu ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakalım.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |