Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Mercimekli Biber Dolması


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Acur Dolması Tarifleri
Ayva Dolması Tarifleri
Balık Dolması Tarifleri
Bıldırcın Dolması Tarifleri
Biber Dolması Tarifleri
Bulgurlu Dolma Tarifleri
Ciğer Dolması Tarifleri
Domates Dolması Tarifleri
Ekmek Dolması Tarifleri
Elma Dolması Tarifleri
Enginar Dolması Tarifleri
Etli Dolma Tarifleri
Fırında Dolma Tarifleri
Güveçte Dolma Tarifleri
Havuç Dolması Tarifleri
Hindi Dolması Tarifleri
Ispanak Sarması Tarifleri
Kabak Çiçeği Dolması Tarifleri
Kabak Dolması Tarifleri
Kaburga Dolması Tarifleri
Karışık Dolma Tarifleri
Kereviz Dolması Tarifleri
Kuru Dolma Tarifleri
Kuzu Dolması Tarifleri
Lahana Sarması Tarifleri
Mantar Dolması Tarifleri
Marul Sarması Tarifleri
Mumbar Dolması Tarifleri
Ördek Dolması Tarifleri
Pancar Sarması Tarifleri
Patates Dolması Tarifleri
Patlıcan Dolması Tarifleri
Pazı Sarması Tarifleri
Pırasa Dolması Tarifleri
Salatalık Dolması Tarifleri
Sebzeli Dolma Tarifleri
Soğan Dolması Tarifleri
Şalgam Dolması Tarifleri
Tavuk Dolması Tarifleri
Yaprak Sarması Tarifleri
Yumurta Dolması Tarifleri
Zeytinyağlı Dolma Tarifleri
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Mercimekli Biber Dolması

fındıkkıran
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 09.06.2007
Mesajlar: 23
Şehir: Ordu
Kısa URL: https://ml.md/lc16083
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2007
3,030 defa indirildi / yazdırıldı




4 kişilik Gerekli malzeme:
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 çorba kaşığı tereyağı
1 soğan
1 diş sarımsak
1 yeşil elma
50 gr hurma
1 çay kaşığı kimyon
4 dolmalık biber (değişik renklerde)
Tuz, karabiber
Sos malzemesi:
2 acı biber (kırmızı ya da yeşil)
1 çorba kaşığı sıvıyağ
2 kahve fincanı yoğurt

1 Soğanı kıyın, sarımsağı ezin. Elmaları soyup küçük küpler halinde doğrayın. Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp küçük küçük kesin. Fırını 190 dereceye ayarlayın.
2 Mercimeği yıkayıp tencereye alın ve 3-4 su bardağı su ilave ederek yumuşayıncaya kadar pişirip suyunu süzün.
3 Tereyağını tavada eritin. Soğan ve sarımsağı ilave edip hafif ateşte 2-3 dakika pembeleştirin. Elma ve hurmaları ekleyip 2-3 dakika pişirin. Süzülmüş mercimek, kimyon, tuz ve biber ekleyip 1-2 dakika daha pişirin ve ateşten alın.
4 Biberleri uzunlamasına ortadan ikiye kesip çekirdekli kısımlarını çıkarın. İçlerini mercimekli karışım ile doldurup fırın tepsisine dizin. Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatıp biberler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
5 Acı biberlerin saplarını koparıp çekirdeklerini çıkarın. Yıkayıp kuruladıktan sonra ince halkalar halinde doğrayın. Sıvıyağı tavada kızdırıp biberleri kızartın. Kevgirle tavadan alıp yağını süzün.
6 Biber dolmalarını servis tabağına yerleştirin. Her birinin üzerine birer çorba kaşığı yoğurt ekleyip kızarmış biberlerle süsleyin ve sıcak servis yapın.


Mercimekli Biber Dolması

angaralı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 06.08.2009
Mesajlar: 110
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc38949
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2009
3,667 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler
10-12 adet uzun yeşil dolmalık biber (kırmızı uzun salçalık biber de kullanabilirsiniz)
İç harcı için;
2 su bardağı yeşil mercimek
1/2 su bardağı kalın pilavlık bulgur
2 adet orta boy kuru soğan
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz, karabiber
4 yemek kaşığı sıvıyağ
varsa 2 yemek kaşığı ince kıyılmış taze nane
1 demet ince kıyılmış maydanoz
1 çay kaşığı kimyon, kırmızı pul biber, yenibahar

Yapılışı:
Dolmanın iç harcını hazırlamak için; soğanları çok ince yemeklik, sarımsakları pirinç tanesi büyüklüğünde doğrayın. Bulgur ve mercimeği yıkayıp süzün. Sıvıyağın 2 yemek kaşığı kadarını, soğan, sarımsak, bulgur ve mercimeği geniş bir tencereye koyun. Orta ısılı ateşte karıştırarak 5 dakika kadar kavurun. Salça, tuz, karabiber, kimyon, pulbiber ve yenibaharı ilave edip 4-5 dakika daha kavurun. 1 su bardağı sıcak su ekleyip 5 dakika daha, mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin ve ocaktan alın. İncecik kıyılmış maydanozu da katıp soğumasını bekleyin. Dolmalık biberlerin saplarını kapak gibi kesin. İçlerini temizledikten sonra yıkayıp süzün. Mercimekli harcı biberlerin içine paylaştırın. Kalan 2 yemek kaşığı sıvıyağı geniş bir tencereye gezdirin. Hazırladığınız dolmaları ağız kısımları yukarıya bakacak şekilde tencereye yerleştirin. 2 su bardağı sıcak suyu dolmaların üzerine gezdirip düz bir porselen tabakla üzerlerini kapatın, (sıcak suya hazır tavuk bulyon katabilirsiniz) Dolmayı önce orta ısılı ateşte, kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp kısık ateşte 25-30 dakika, biberler iyice yumuşayıncaya kadar pişirip ocaktan alın.

Not: isterseniz mercimekli harca yarım çay kaşığı toz köri katabilirsiniz. Bu yemeğe çok yakışacaktır.


Mercimekli Biber Dolması

AyGölgesi
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc102026
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2014
2,820 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilo dolmalık biber
300 gram kıyma
2 çay bardağı pirinç
1 baş sarımsak
1 adet soğan
1 demet maydanoz
2 çay bardağı kırmızı mercimek
3 çorba kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı kuru nane
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber, pul biber

Dolmalık biberleri temizleyip içlerini alın. Pirinci ayıklayıp yıkayın. Maydanozu yıkayıp ince ince kıyın. Sarımsak ve soğanı soyup kıyın. Pirinç, mercimek, kıyma, tereyağı, maydanoz, tuz, pul biber, soğan, sarımsak ve nar ekşisini birlikte iyice karıştırın. Karışımı biberlerin içine fazla sıkıştırmadan doldurun. Tencereye dizin. Üzerine 1-2 su bardağı su ilave edip pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan indirip üzerine, kuru naneyi dökün ve bu şekilde 5 dakika demlendirin. Servisi sıcak sıcak yapın.







Mercimekli Biber Dolması Tarifleri Balık Dolması Tarifleri



(3 adet Mercimekli Biber Dolması 158,499 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort