|
Mercimek Püresi |
|
Yeşil Yol
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.07.2007
Mesajlar: 39 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc16511
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2007
3,291 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Su bardağı yeşil mercimek
3 Çorba kaşığı sade yağ
2 Soğan
4 Dilim ekmek
1 Demet Maydanoz
Yeteri kadar tuz, biber
2 Havuç
Yeşil mercimeği iri dilinmiş soğan, doğranmamış maydanoz ve doğranmış havuçla birlikte pişirin. İyice pişince, soğanları ve maydanozu ayırın. Mercimek ve havuçları iyice ezip kevgirden geçirerek püre hâline getirin, yağ katın, tuzlayıp biberleyin ve servis tabağına tertiplice yerleştirin, küçük dilinip yağda kızartılmış ekmek parçalarıyle süsleyin.
|
Mercimek Püresi |
|
Foçalı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.06.2010
Mesajlar: 32 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc56344
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2010
2,038 defa indirildi / yazdırıldı
|
Mercimekler biraz tuzlu ve biberli et suyu ve bir iki baş soğanla pişirildikten sonra, tereyağıyle ezilerek ve karıştırarak püre haline getirilir.
Not: Mercimek yemeği, kansızlara tavsiye edilir.
|
Yeşil Mercimek Püresi |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc87373
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2013
21,973 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı Yeşil mercimek
2 adet soğan
1 demet maydanoz
2 adet havuç
Yağ
Tuz
Biber
2 su bardağı dolusu yeşil mercimeği iri dilirımis 2 soğan. 1 demet maydanoz, 2 havuçla birlikte pişirin. Soğan ve maydanozu ayırın. Mercimekle havuçları birlikte ezin. Püre haline getirin. Yağ katın, tuz, biber karıştırın. Servis tabağına yerleştirdikten sonra yağda kızartılmış ekmek parçalarıyla süsleyin.
|
Mercimek Ezmezi |
|
balin-a
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.08.2020
Mesajlar: 30 Şehir: Yenihisar Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc152714
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2020
325 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
1 su bardağı sarı mercimek unu
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2-3 yemek kaşığı tahin
3-4 diş sarımsak
1 adet limonun suyu
Tuz
Karabiber
Kimyon
Mercimek unu, su ve sıvı yağ eklenerek pişirilir. Koyulaşıp fokurdayınca ocak kapatılır, baharatlar eklenir. Soğuyunca tahin, limon suyu ve sarımsak eklenip karıştırılır. Üzeri tane nohut ve taze naneyle süslenerek servis edilir.
|
|