Kısa URL: https://ml.md/lc182531
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2025
23 defa indirildi / yazdırıldı
1 Adet doğranmış patates
1 Su bardağı kırmızı mercimek
4 Su bardağı su
1 Su bardağı köftelik bulgur
1/2 (Yarım) su bardağı zeytinyağı
1 Adet kıyılmış soğan
1 Çorba kaşığı dolusu bibersalçası
1 Çorba kaşığı dolusu domatessalçası
4 Dal kıyılmış taze soğan
1/2 (Yarım) demet kıyılmış maydanoz
1 Çay kaşığı toz kimyon
1/2 (Yarım) adet limon
Tuz
1 Adet kıvırcık marul (servis için)
Önce mercimekleri yıkayın. Sonra patatesleri soyun.
Mercimek, patates ve suyu bir tencereye alın ve yumuşayana kadar pişirin.
Sıcakken bulguru ilave edin ve karıştırın. Bulgurlar şişene kadar bekleyin.
Bu esnada zeytinyağı ve soğanı iyice solana kadar kavurun. Mercimekli bulgurun üzerine dökün ve karıştırın.
Kalan malzemeleri salçaları, taze soğanı, maydanozu, kimyonu ve limon suyunu ilave ettikten sonra bir süre karıştırın daha sonra bütünleşene kadar yoğurun.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve kıvırcık marul serilmiş tabağa köfte şeklinde sıkıp servis edin.
İsteğe göre şekilleri yuvarlak veya uzun da yapılabilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc184131
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2025
16 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı kırmızı mercimek
2 su bardağı ince bulgur
1 adet büyük boy kuru soğan
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Tuz (damak zevkine göre)
Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış)
2-3 dal taze soğan (isteğe bağlı)
3 su bardağı su
Kırmızı mercimeği yıkayıp 3 su bardağı su ile yumuşayana kadar haşlayın. Mercimekler iyice pişip hafif sulu bir kıvam aldığında ocağı kapatın.
Haşlanmış mercimeğin içine bulguru ekleyin, karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp 15-20 dakika kadar bulgurun şişmesini bekleyin.
Ayrı bir tavada zeytinyağını kızdırın. Yemeklik doğranmış kuru soğanı kavurun. Soğanlar pembeleşince salçaları ekleyin. Baharatları da ekleyerek 1-2 dakika daha kavurun.
Soğanlı salçalı karışımı, şişen mercimek-bulgur karışımına dökün. Karıştırarak yedirin. El dayanacak sıcaklığa geldiğinde yoğurmaya başlayın (yaklaşık 5-10 dakika yoğurun).
İnce kıyılmış maydanoz ve taze soğanı da karışıma katın, tekrar yoğurun.
Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde sıkıca şekil verin.
Kıvırcık marul, limon dilimleri ve ayranla birlikte servis edin. Yanına turşu da çok yakışır.