Kısa URL: https://ml.md/lc172997
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2023
191 defa indirildi / yazdırıldı
Fatih Belediyesi
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 çay kaşığı tuz (tam dolu değil)
1 çay kaşığı mavi haşhaş
2 çay kaşığı çörekotu
1 çay kaşığı pul biber
2 çay kaşığı keten tohumu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Öncelikle bir gece önceden kırmızı mercimekleri yıkayıp, suya koyuyoruz.
Sabah kalan suyu süzüyoruz ve rondomuza alıyoruz.
Üzerine haşhaş, çörek otu, keten tohumu, tuz, pul biber ve zeytinyağı döküp rondodan tüm mercimekler parçalanıncaya kadar çektiriyoruz.
Tüm mercimek karışımı homojen hal aldığında yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine silikon bir spatula ile yayıyoruz. Burada ince olmasına özen gösterin, ince olursa daha kıtır olur.
200°C fırında, 20-25 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz
Kısa URL: https://ml.md/lc163571
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2022
302 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı kırmızı mercimek
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı yemeklik haşhaş tohumu
1 çay kaşığı çörekotu
Biraz karabiber
Kekik, nane gibi sevdiğiniz baharatlar
Önceden ıslatıp beklettiğiniz kırmızı mercimeği soğuk suyla iyice yıkayın.
Yıkanan mercimekleri süzgeç yardımı ile süzün.
Daha sonra mercimekleri mutfak robotunun içerisine koyun.
Ardından üzerine zeytinyağı ve tuz ekleyin.
Robotu çalıştırın ve malzemeleri hamur kıvamına gelene kadar güzelce çekin.
İstediğiniz baharatları doğrayıcıya koyarak bir karışım hazırlayın.
Haşhaş tohumu, çörek otu ve karabiberi robottaki hamura ekleyin.
Hamuru baharatlar ile biraz daha çektikten sonra robotu kapatın.
Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
Yağlı kağıdın üzerine hazırladığınız hamur karışımını ince bir tabaka olacak şekilde yayın.
Önceden ısıttığınız 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirin.
Biraz soğuduktan sonra mutfak makası yardımıyla yuvarlak veya üçgen parçalara ayırarak tüketebilirsiniz.