|
|
Mercan |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc106439
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2015
2,120 defa indirildi / yazdırıldı
|
İBB Su Ürünleri Hali Müdürlüğü
Vücut oval, iki yandan basıktır. Kafa oldukça kuvvetli, nokta burunludur. Ağız genistir, ağzın içi ve solungaç kapakçıklarının iç tarafı siyah renklidir.
Sırt taraftan karın istikametine doğru, giderek açılan, düz ve hareli (koyulu açıklı) kırmızımsı-pembe renklidir.
Maksimimum uzunluk 60 cm; ortalama uzunluk 20-25 cm dir.
Dibi çamurlu - kumlu ve taslı bölgelerde 60 m derinliğe kadar olan zeminde demersal olarak yasar.
ÜREME DÖNEMİ: İlkbahardan sonbahara kadar yumurtlaması devam eder; yılda iki kez ürerler. Eseysel olgunluğa 1-2 yasında , 17-18 cm boyda ulasır.
TÜKETİM ŞEKLİ: Tava, buğulama, ızgara, yahni, haslama mayonezli, salata, kâğıt kebabı, pilavlı olarak tüketilir.
|
Mercan |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc176347
Gönderme Tarihi: 08.Şub.2024
173 defa indirildi / yazdırıldı
|
Mercan üretimi bahar aylarından itibaren başlar. Dolayısıyla haziran ayına kadar hazır olan balık çeşitlerinden biridir. Birçok farklı mineral ve özellikle A vitamini zenginliği sayesinde bolca tercih edilmesi gereken haziran ayı balıkları arasındadır. Siz de haziran ayının dilediğiniz öğünlerinde mercan balığının farklı hallerine yer verebilir, sağlıklı beslenebilirsiniz.
|
|
Mercan Tarifleri Diğer Konular
|
|