| 
 
 
 | 
Mercan Dolması | 
  | 
dr.tarık 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.09.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: Sinop | 
Kısa URL: https://ml.md/lc27307 
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2008 
3,094 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg mercan
 
12 diş sarımsak
 
2 dilim bayat ekmek içi
 
2 adet domates
 
1 adet dolma biberi
 
8-10 dal maydanoz
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 adet limon
 
 
Ekmek içi, dövülmüş sarımsaklar, ince kıyılmış biber, yağın yarısı, 1 domatesin rendesi, tuz iyice yoğrulur. Karışım temizlenmiş mercanların içine doldurulur. Sonra dolmalar bir tencereye dizilir. Üzerine 1 domates rendesi , kalan yağ, 1 çay bardağı su az tuz ve halka şeklinde doğranmış limon konur. Kapağı kapatılır. Önce hızlı ateşte 10 dakika pişirilir, sonra kısık ateşte 15 dakika pişirilir, ateşten alınır.
  
 | 
Mercan Balığı Dolması | 
  | 
ipek böceği 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.04.2018 
Mesajlar: 24 Şehir: Isparta | 
Kısa URL: https://ml.md/lc133446 
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2018 
803 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet Mercan Balığı
 
2 adet Havuç
 
5 diş Sarımsak
 
2-3 yemek kaşığı Zeytinyağı
 
10 sap ince kıyılmış Maydano
 
2 Limonun Suyu
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kimyon
 
Kırmızı Biber
 
 
Tüm malzeme karıştırılır. Mercan Balıklarının açılmış olan kasırn kısmına eşitt bir şekilde doldurulur. Balıkların üstüne ayrıca zeytinyağ sürülür. Yağlı kağıda sarılarak Orta ısıda fırında 30 dakika pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |