| 
 
| 
 
 
 | 
 
Mercan Buğulama | 
 
  | 
seda hoş 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.09.2018 
Mesajlar: 25 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc136963 
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2018 
1,190 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi
 
 
1/2 kg mercan
 
2 adet kereviz (dilimlenmiş)
 
1 adet havuç (dilimlenmiş)
 
1 adet kuru soğan
 
2 adet patates (doğranmış)
 
3-4 yemek kaşığı limon suyu
 
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
 
 
Balık ayıklanır ve yıkanır.
 
Yağlanmış fırın kabına doğranmış sebzelerin yarısı konularak üzerine balık yerleştirilir.
 
Tuz ve karabiber serpilir.
 
En üste kalan sebzeler de konularak zeytinyağı, limon suyu ve su eklenir.
 
Önceden ısıtılmış 180-200 °C'deki fırında pişirilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Mercan Buğulama Tarifleri Balıklar
 | 
 
 
 
 |