Kısa URL: https://ml.md/lc112372
Gönderme Tarihi: 31.Ekm.2015
1,534 defa indirildi / yazdırıldı
500 g Kuzu eti
2 Su Bardağı Pirinç
1 Adet Kuru Soğan
30 g Tereyağı
30 g Sıvıyağ
10 Adet kestanemantarı veya kanlıca mantarı
3 Su Bardağı Sıcak Su
3 Adet Orta boy Domates
Yeteri Kadar Tuz, karabiber
6 Çorba Kaşığı kırık ceviz (Üzeri İçin)
1/2 Demet ince kıyılmış dereotu (Üzeri İçin)
Pirinci ılık suyla ıslatıp 10 dk bekletin. Güzelce yıkayıp süzün. Soğanı yemeklik doğrayın. Mantarları yıkayıp kurulayın ve kuşbaşı irilikte doğrayın. Domatesleri ikiye kesip rendeleyin.
Sıvıyağ tencerede kızdırıp etleri ilave edin ve yüksek ateşte rengi dönünceye kadar kavurun. Etlerin üzerine 2 bardak kadar su ekleyip yumuşayana kadar pişirin. Soğanı ekleyip beraber kavurun. Domates rendesini ekleyip 3 dk kavurun. Mantarları ilave edip yüksek ateşte 2-3 dk kavurun. Üzerine 3 bardak sıcak s u ekleyip yıkanmış süzülmüş pirinci salın. Tuz, karabiber ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirip altını kapatın. Tereyağını küçük bir kapta eritip pilavın üzerine gezdirerek dökün. Kapağını kapatıp 30dk demlendirin. Pilavı harmanlayıp servis tabaklarına alın. Üzerine kırık ceviz ve kıyılmış dereotu serpiştirip servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc88953
Gönderme Tarihi: 04.May.2013
1,532 defa indirildi / yazdırıldı
1.5 kg Kuşbaşı Kuzu Eti
2 Su Bardağı Pirinç
3 Su Bardağı Et Suyu
1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut
1 Adet Orta Boy Soğan
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
Yeteri Kadar Tuz
Yeteri Kadar Karabiber
Bir kaba koyduğumuz pirince tuz ekleyelim ve ıslatalım. Etleri tencereye koyalım. Doğradığımız soğanları etlere ekleyelim ve kavuralım. Haşlanan nohutları etlerin üzerine koyalım. En üst kata ise pirinçleri koyalım. Et suyu ve tereyağı ilave edilerek pişmeye bırakalım.