| 
 | 
| Mendek Çorbası (Giresun) | 
|  | iroş Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 21.01.2020
 Mesajlar: 28
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc148017 Gönderme Tarihi: 22.Oca.2020
 1,000 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Hüsne Demirel - Sibel Ayyıldız
 
 Bir tencere suyun içine et suyu koyularak kaynatılır.
 Ayıklanmış, yıkanmış, doğranmış mendek otu kaynayan suyun içine ilave edilir.
 Sonra içine haşlanmış fasulyeler konur.
 Biraz pişince çorba karıştırılarak, mısır unu elle yavaş yavaş ilave edilir.
 Pirinci ilave edilir. Diğer yanda yağ ile beraber soğan ve biber pembeleşinceye kadar kavrulur, kaynayan çorbanın içine ilave edilir.
 Mendekler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
 
 
 | 
| Mendek Çorbası (Giresun) | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc31626 Gönderme Tarihi: 22.Arl.2008
 15,151 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 1 bağ mendek
 1 fincan pirinç
 1 adet soğan
 1 bardak et suyu
 1 su bardağı kuru fasulye
 2 yemek kaşığı tereyağı
 2 fincan mısır unu
 Biber
 Su
 
 Bir tencere suya et suyu katılarak kaynatılır, tıklanmış, yıkanmış, doğranmış mendek, kaynayan suyun içi-3 ilave edilir. Sonra içine haşlanmış fasulyeler konur. Biraz pirince çorba karıştırılarak, mısır unu elle yavaş yavaş ilave edilir.Unun topaklanmamamsına dikkat edilir. Pirinci ilave edilir, pirinçler uzayıncaya kadar pişirilir. Diğer yanda yağ ile beraber soğan ve biber pembeleşinceye kadar kavrulur. Kaynayan çorbanın içine ilave edilir. Tuzu eklenir. Mendekler pişince ateşten alınır. Sıcak olarak servis yapılır.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |