| 
 
 
 | 
Meftune | 
  | 
yeni sofra 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.12.2009 
Mesajlar: 35 Şehir: Tokat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc45548 
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2010 
2,354 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
350 GR. KUŞBAŞI ET (BONFİLELİK ET TERCİH EDİLİR)
 
2 ORTA BOY SOĞAN
 
2 ORTA BOY DOMATES
 
3 ORTA BOY PATLICAN
 
2-3SİVRİBİBER
 
5-6 DİŞ SARIMSAK
 
2 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI VEYA MARGARİN (40 GR.)
 
1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
 
TUZ
 
KARABİBER
 
 
Patlıcanları alacalı soyup kuşbaşı iriliğinde doğrayarak tuzlu suda 1/2 saat bekletelim. Tencereye tereyağını alıp eritelim. Etleri ekleyerek suyunu bırakıp çekene dek kavuralım. Küp doğranmış soğanları ve sarımsak dişlerini ekleyerek pembeleşene dek kavurmaya devam edelim. Tuzu ve etlerin üzerini 2 parmak aşacak kadar sıcak suyu ekleyerek, ağır ateşte etler yumuşayana dek pişirelim. Bu arada patlıcanları yıkayıp kurulayarak kızgın sıvı yağda hafifçe kızartalım. Delikli kepçe ile alıp etlerin üzerine yayalım. Doğranmış sivribiberleri, rendelenmiş domatesleri, tuzu ve karabiberi ekleyerek ağır ateşte ve karıştırmadan 20-25 dk. daha pişirelim. Tencereyi ateşten alıp ılıtalım, ters çevirip etler üstte kalacak şekilde yemeği servis tabağına çıkarıp servis yapalım.
  
 | 
Meftune | 
  | 
Vanya Dayı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.02.2014 
Mesajlar: 36 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc129511 
Gönderme Tarihi: 05.Kas.2017 
1,073 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg kuşbaşı koyun eti
 
1.5 kg patlıcan
 
1 kg domates
 
2 yemek kaşığı sumak
 
1 su bardağı su
 
Tuz
 
Kırmızı pulbiber
 
 
Eti yıkayıp tuzla ovun ve güveç kabına yayın. Su ve sumağı karıştırıp 15 dakika bekletin. İnce bir tülbentten geçirip süzün. Patlıcanların kabuklarını alaca soyun. Boyuna dörde bölüp küp şeklinde doğrayın. Tuzlu suda bekletip süzün. Domateslerin kabuklarını soyup ufak doğrayın. Hazırladığınız sebzeleri etin üzerine yerleştirin. Sumak suyunu sebzelerin üzerinde gezdirin. Tuz ve pulbiber serpip, orta ateşte etler yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Meftune | 
  | 
Alya A. 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.11.2017 
Mesajlar: 23 Şehir: Kırklareli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc129929 
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2017 
986 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://yemek.name
 
 
½ kg kuzu koldan kuşbaşı
 
½ kg patlıcan
 
2 adet domates
 
4-5 adet sivribiber
 
1 baş sarmısak
 
1 yemek kaşığı sumak
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
2 su bardağı sıcak su
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Patlıcanları alaca soyarak kuşbaşı doğrayın. Tuzlu suda acısını çıkarın.
 
1 su bardağı sıcak su içine 1 tatlı kaşığı sumağı karıştırın, 10 dakika bekletin.
 
Sarımsakları dövün ve sumaklı suyun içine ekleyin.
 
Domateslerin kabuklarını soyun ve irice küpler halinde doğrayın.
 
Yıkadığınız kuşbaşı etleri geniş bir tencereye (pilav tenceresi gibi) yerleştirin.
 
Etlerin üzerine kuşbaşı doğranmış patlıcanları, domatesleri ve yeşil biberleri ekleyin.
 
½ su bardağı sumaklı suyu ve 1 su bardağı sıcak suyu tencereye ekleyin.
 
Tereyağı küçük parçalara bölerek etlerin arasına yerleştirin.
 
Tuz ve karabiberi ekleyin.
 
Kısık ateşte, etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin (yaklaşık 1.5 saat kadar).
 
Geriye kalan sumaklı suyu etlerin üzerine dökerek servis edin.
 
 
 
  
 | 
Meftune | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc166621 
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2022 
346 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
www.sefabdullahusta.com
 
 
500 gr kemikli kuşbaşı kuzu eti
 
1 tatlı kaşığı domates salçası
 
4 adet orta boy patlıcan
 
3 adet sivri biber
 
4 adet orta boy domates
 
2 yemek kaşığı margarin
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
2,5 su bardağı ılık su
 
7-8 diş sarımsak
 
3 yemek kaşığı tane sumak
 
 
Patlıcanları alaca soyup boylamasına dörde bölerek doğrayıp tuzlu suda bekletilir.
 
Et yıkanır tuz ve salçayla ovularak bir güvecin dibine yerleştirilir.
 
Üzerine margarinin yarısı parçalanarak konur ve kırmızı biber serpilir.
 
Biber ve domates doğranır. Tane sumak 1,5 su bardağı ılık suyun içine eklenerek 2-3 dakika kaynatılır ve 10 dakika bekletilir.
 
Bir kaba sumağın suyu süzülerek alınır.
 
Patlıcanlar sudan çıkarılıp yıkanır ve güveçteki etlerin üzerine konur. Domates ve biberde eklenir sumak suyu ve 1 su bardağı su güvecin kenarında yavaşça içine akıtılır. Kalan yağ yemeğin üzerine konulup orta ateşte 50-60 dakika tuz eklenerek pişirilir.
 
Pişince kapak açılarak dövülmüş sarımsak eklenip karıştırılır. Sıcak servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |