|
|
Mechouia (Tunus) |
 |
dolu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc182272
Gönderme Tarihi: 24.Mar.2025
88 defa indirildi / yazdırıldı
|
Közlenmiş domates, biber, soğan ve sarımsağın harmanlanmasıyla elde edilen Mechouia, zeytinyağı ve limon suyu ile tatlandırılır.
Genellikle ton balığı, haşlanmış yumurta ve zeytinle süslenerek sunulan bu salata, Tunus mutfağının karakteristik lezzetlerinden biridir.

|
Mechouia Salatası (Tunus) |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3262 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc185430
Gönderme Tarihi: 25.Ekm.2025
17 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yeşil dolmalık biber
2 adet kırmızı kapya biber
2 adet domates
1 adet patlıcan
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Tuz (damak zevkine göre)
2 haşlanmış yumurta (üzeri için)
1 kutu ton balığı (isteğe bağlı, servis için)
Siyah zeytin (süs için)
Domates, biber ve patlıcanı közleyerek kabuklarını soyun.
Kabukları soyulan sebzeleri küçük parçalar halinde doğrayın.
Sarımsakları ezerek sebzelerin üzerine ilave edin.
Zeytinyağı, kimyon, kırmızı pul biber ve tuzu ekleyerek iyice karıştırın.
Salatayı servis tabağına alın. Üzerine haşlanmış yumurta dilimleri, ton balığı ve siyah zeytin ekleyerek süsleyin.

|
|