| 
 
| 
 
 
 | 
 
Mezit Balığı Mayonezli | 
 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc136960 
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2018 
1,009 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Dört mezit balığının kanatlarını kesin, pullarını kazıyın, karınlarını yararak içlerini temizleyin ve iyice yıkayın. Sonra balıkları bir baş soğan, bir havuç, bir sap kereviz, bir avuç maydanoz, dövülmemiş 2-3 karabiber ve yeteri kadar tuzla birlikte bir tencereye koyup haşlayın. Bir porselen kâsede 2 yumurta sarısını bir tutam tuzla birlikte iyice çırpın. Yumurtaları çırparken bir taraftan da zeytinyağını ve bir limonun suyunu mayonez kıvamına gelinceye kadar damla damla katın. Haşlanmış olan balıkları servis tabağına dizin çevresini haşlanmış patates ve havuçla süsleyin. Mayonezi de salça kâsesine boşalttıktan sonra birlikte servis yapın.
  
 | 
 
Mayonezli Mezgit | 
 
  | 
ismail abi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.07.2011 
Mesajlar: 30
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc71608 
Gönderme Tarihi: 12.Oca.2012 
1,935 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 kg mezgit
 
1 soğan
 
1 havuç
 
2 su bardağı su
 
3 defne yaprağı
 
Yarım limon suyu
 
1 küçük boy mayonez
 
Biraz tuz ve karabiber
 
 
Mezgitleri ayıklayıp, yıkayın. Balık, dörde bölünmüş soğan, havuç, defne yaprağı, tuz, karabiber ve limon suyunu bir tencereye koyun. Malzemelerin üzerine 2 su bardağı su ekleyip kaynatın. Kaynarken suyun yüzeyinde oluşan köpüğü delikli bir kepçe ile alın. Mezgit pişinceye kadar 10-15 dakika haşlayın. Balığı kendi suyu içinde soğuttuktan sonra suyunu süzün, derisini ve kılçıklarını çıkartıp, küçük parçalara bölün. Balık parçalarının üzerini mayonezle kaplayıp çatalla şekillendirin. Mayonezli mezgit salata yaprakları, limon dilimleri ve dereotu ile süsleyip servis yapın.
  
 | 
 
Mayonezli Mezgit | 
 
  | 
zamane 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.12.2010 
Mesajlar: 22 Şehir: Kocaeli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc58798 
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2010 
2,303 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
4 adet mezgit filetosu
 
3 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 çay kaşığı pul biber
 
1 çay kaşığı tuz
 
2 diş sarımsak
 
5-10 dal maydanoz
 
Yarım limon
 
 
 
Limon, yağ, tuz ve pul biber karıştırılır, mezgitlerin üzerine sürülür. 20 dakika beklettikten sonra ızgarada pişirilir. Sarımsak dövülür, maydanoz ince kıyılır, mayonezle karıştırılır. Serviz tabağına mezgit konur, yanına sarımsaklı, maydanozlu mayonez bırakılır.
 
 
 
 
Fotoğraf "kalem" tarafından gönderildi. 15.09.2020
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Mayonezli Mezgit Tarifleri Kalkan Tarifleri
 | 
 
 
 
 |