| 
 
| 
 
 
 | 
 
MAYONEZLİ LEVREK | 
 
  | 
Şükriye 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.10.2006 
Mesajlar: 54 Şehir: Cumali | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7631 
Gönderme Tarihi: 03.Ekm.2006 
3,112 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 kilo levrek balığı
 
2 adet taze yumurta şarısı
 
1 su bardağı margarin yağı
 
1 adet havuç,
 
Yarım çay kaşığı toz hardal
 
1 kereviz
 
1 çay kaşığı sıcak sirke
 
1 soğan
 
1 dal maydanoz
 
Yarım limon
 
Yeteri kadar tuz.
 
 
Bir kiloluk levrek balığının dış pulları kazınır, İçi temizlenir. Pişecek kaba iki kilo su, havuç, kereviz, 1 soğan, 1 limon, yeteri kadar tuz, maydanoz konur ve pişirilir. Soğuduktan sonra kemiklerinden, derisinden aynlarak temizlenir. Porselen bir kap içinde iki taze yumurta sarısı, yeteri kadar tuz, yarım çay kaşığı toz hardal, yarım çay kaşığı sıcak sirke konur, yumurta teliyle yavaş yavaş vurulur. Bir bardak margarin ya da asidi az zeytinyağı ağır ağır dökülür ve birbiriyle hallolur, yarım limon sıkılarak tamamlanmış olur. Mayonez kesilecek olursa ayrı bir kaba yalnız bir yumurta sarısına iki kaşık zeytinyağı yedirilir ve kesilmiş mayonez de buna ağır ağır katılır ve işlem tamamlanır. Temizlenmiş balığa arzu edilen şekil verilir. Üzerine mayonez dökülür, etrafına hıyar turşusu, haşlanmış yumurta, yeşil zeytin konur. Pancar, domates ile süs yapılır ve serin yerde saklanır, servis yapılır.
  
 | 
 
Mayonezli Levrek | 
 
  | 
lezzetler 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 25.11.2006 
Mesajlar: 259 Şehir: Çanakkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc9303 
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2006 
3,346 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMELER
 
1.5 kg levrek balığı 
 
500 gr zeytinyağ
 
1 demet taze soğan
 
1 demet maydanoz
 
1 demet dereotu
 
6 adet yumurta
 
2 adet limon
 
mayonez
 
4 adet patates
 
1 adet yeşil salata
 
150 gr siyah zeytin
 
2 demet kırmızı turp 
 
250 gr salatalık turşusu 
 
 
HAZIRLANIŞI
 
Balıkları temizleyip, yıkayın. Üzerlerini örtecek kadar kaynar su, defne yaprağı, tuz, tane karabiber, maydanoz kökü, yarım limonun suyu ve kabuğunu ilave edip 30 dakika kadar kaynatıp, pişirin. Balıklar soğuduktan sonra derilerini ve kılçıklarını çıkarın, etlerini ufak parçalara ayırın. Patatesleri haşlayıp, küp küp doğrayın. Taze soğanın beyaz kısmı çok ince kıyın. Salatalık turşusunu ufak karelere bölün, maydanozu ve dereotunu kıyın, hepsini beraberce mayonezin yarısı ve biraz tuzla karıştırın.
 
Servis tabağına balık şekli vererek yerleştirin. Kalan mayonezin bir kısmı ile üzerini kapatın. Katı pişmiş yumurta, kırmızı turp, siyah zeytin, salatalık turşusu ve mayonezin geri kalanı ile servis tabağını süsleyip, servis yapın
  
 | 
 
MAYONEZLİ LEVREK | 
 
  | 
SuzanS 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.06.2007 
Mesajlar: 29 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16277 
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2007 
2,630 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
6   Levrek
 
1   Limonun suyu
 
8   Su bardağı su 
 
Yarım demet maydanoz
 
1   Çorba kaşığı tuz
 
Yarım çay kaşığı hardal
 
bir tutam kırmızı biber, karabiber
 
1   Çay bardağı zeytinyağı
 
 
Levreğin içini boşaltın, kulaklarını çıkarın, iyice yıkayın, piştiği zaman dağılmadan çekilebilmesi için başına ip bağlayıp kaynamakta olan tuzlu suya atın, iyice kaynayınca, tencereyi bir köşeye çekin 15 dakika bırakın. Yemek zamanı dağılmaması için başındaki ipten tutup çıkarın. Üzerini mayonezle sıvayın.
 
Mayonezin Yapımı : Bir kaseye zeytinyağı, limonun suyu, çok ince kıyılmış maydanoz, bir tutam karabiber, kırmızı biber, tuz, yarım çay kaşığı hardal konur. İyice çırpılır balıkların üzerine dökülür. Soğuk servis yapılır.
  
 | 
 
MAYONEZLİ LEVREK | 
 
  | 
sanatkar 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.09.2007 
Mesajlar: 51
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23436 
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2008 
2,766 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malzeme:
 
1 tane irice levrek
 
yarım soğan
 
havuç
 
1 demet maydanoz
 
1 tane defne yaprağı
 
limon
 
yeşil marul
 
mayonez
 
karabiber
 
tuz
 
 
Yapılışı:
 
Balığı temizleyin ve tencereye koyun, biraz su ilave edin. Havuç, defne yaprağı, maydanoz, karabiber, tuz koyun ve haşlayın. Servis tabağını maral ve limonla süsleyin. Balığı yerleştirin. Üzerine mayonezi sürün.
  
 | 
 
Mayonezli Levrek | 
 
  | 
do-re-mi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.10.2008 
Mesajlar: 36 Şehir: Antakya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc27837 
Gönderme Tarihi: 06.Ekm.2008 
2,648 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malzemeler:
 
1,5 kg. levrek balığı
 
500 gr. zeytinyağı
 
1 demet taze soğan
 
1 demet maydanoz
 
1 demet dereotu
 
6 adet yumurta
 
2 adet limon
 
Mayonez
 
4 adet patates
 
1 adet yeşil salata
 
150 gr. siyah zeytin
 
2 demet kırmızı turp
 
250 gr. salatalık turşusu
 
 
Yapılışı:
 
Balıkları temizleyip, yıkayın. Üzerlerini örtecek kadar kaynar su, defne yaprağı, tuz, tane karabiber, maydanoz kökü, yarım limonun suyu ve kabuğunu ilave edip 30 dk. kadar kaynatıp, pişirin. Balıklar soğuduktan sonra derilerini ve kılçıklarını çıkarın, etlerini ufak parçalara ayırın. Patatesleri haşlayıp, küp küp doğrayın. Taze soğanın beyaz kısmı çok ince kıyın. Salatalık turşusunu ufak karelere bölün, maydanozu ve dereotunu kıyın, hepsini beraberce mayonezin yarısı ve biraz tuzla karıştırın. Servis tabağına balık şekli vererek yerleştirin. Kalan mayonezin bir kısmı ile üzerini kapatın. Katı pişmiş yumurta, kırmızı turp, siyah zeytin, salatalık turşusu ve mayonezin geri kalanı ile servis tabağını süsleyip, servis yapın
  
 | 
 
MAYONEZLİ LEVREK | 
 
  | 
kimzan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.02.2010 
Mesajlar: 64 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc47452 
Gönderme Tarihi: 20.Şub.2010 
2,815 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 kg levrek
 
3 adet yumurta (pişmiş)
 
1 adet defne yaprağı
 
2 adet havuç
 
2 dal kereviz
 
1 adet soğan
 
2 kahve kaşığı karabiber
 
4-5 adet kornişon
 
4 yaprak yeşil salata
 
1 demet turp (kırmızı)
 
1 adet limon
 
tuz
 
 
Bir tencereye iyice temizlenip iki-üç parçaya bölünmüş olan balık konur. Balıkları örtecek şekilde bolca su ilâve edilir. Kereviz, havuç ve soğan ayıklanıp yıkandıktan sonra bir kaç parçaya bölünerek tencereye atılır. Defne yaprağı, tuz ve karabiber de ilâve edilir. Tuz biraz fazla konur. Yarım limon da sıkıldıktan sonra 45 dakika ateşte haşlanır. HaşJama süresince tencerenin kapağı açık tutulur. Sonra tencere ateşten indirilir, bir kenarda soğutulur. Parçalar sudan çıkarılır, balığın kılçıkları ve derisi ayırılır.
 
Bu kaynama sırasında mayonez ve Rus salatası hazırlanır. Rus salatası genişçe bir servis tabağına yerleştirilir. İki kaşık alınarak kaşıkların tersiyle balık şekli verilir. Kılçıkları ve derisi temizlenen balık parçaları, salatanın üzerine düzgün biçimde yerleştirilir. Balığın üzeri mayonezle tamamîyle kapatılır.
 
Şimdi sıra garnitürüne gelmiştir. Katı pişmiş yumurta uygun parçalara bölünür, domates, turp, yeşil salata ve kornişonla üstü ve etrafı süslenerek servise hazır hale getirilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
MAYONEZLİ LEVREK Tarifleri Sardalya Tarifleri
 | 
 
 
 
 |