| 
 
| 
 
 
 | 
 
Mayonezli Kırlangıç | 
 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc145976 
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2019 
629 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 adet kırlangıç balığı
 
2 bardak su
 
1 adet kuru soğan
 
1 adet orta boy patates
 
4 adet maydanoz sapı
 
Tuz
 
Karabiber
 
Süslemek için:
 
1 çay kaşığı kırmızı balık yumurtası
 
1 adet doğranmış salatalık turşusu
 
Sos için:
 
2 bardak mayonez
 
1 yemek kaşığı ketçap
 
2 adet limon veya 1 yemek kaşığı sirke
 
Şeker
 
Tuz
 
 
Sosu hazırlamak için, süzülmüş balık suyundan 1 kahve fincanı kadarını mayonez, ketçap, limon, şeker ve tuz ile iyice çırpın.
 
Balığı yıkayın. Süzüp, kenarda bekletin. Tencereye su, soğan, patates, maydanoz sapları, tuz ve karabiberi koyup, kaynatın. Kaynayan suya balığı atın. 20 dakika pişirin. Kenara alıp, soğumasını bekleyin.
 
Balığı bütün olarak ya da etlerini fazla parçalamadan kemiklerinden ayırın. Derilerini temizleyin. Tabağa alın. Ayıklanmış balıkların yarısını tabağa dizin. Kalan yarısını hazırladığınız sosla karıştırın. Tabağın her tarafını kapatacak şekilde yayın. Üzerini turşu ve kırmızı balık yumurtalarıyla süsleyin. Buzdolabında bekletin.
 
 
 
  
 | 
 
Mayonezli Kırlangıç | 
 
  | 
Araba Sevdası 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.07.2008 
Mesajlar: 20
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24984 
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2008 
2,173 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Orta boy bir adet kırlangıç balığı
 
4 adet limon
 
4 bardak ayçiçek yağı
 
4 adet yumurta sarısı
 
Maydanoz
 
4 adet domates
 
10 adet salatalık turşusu (küçüklerden)
 
 
Balığı alırken bütün olarak ayıklatın. Beyaz bir tülbente sarın ve tuzlu suda 15 dakika kadar haşlayın. Bezle beraber tencereden alın ve balığı bezden çıkarın. Kemiklerini ayıklayıp bir kaba koyun. Dibi yuvarlak bir tencereye 4 adet yumurtanın sarısını kırın ve damla damla yağ damlatarak çırpma teliyle devamlı çırpın. 4 bardak yağı az az yedirerek arada bir limon suyu damlatarak yağı bitirin. Mayonezin hazırlanması tamam olduktan sonra balık etlerini ve turşuyu ilave edip karıştırın. Mayonezli balık hazır. Çok özel misafirler için yapılabilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Mayonezli Kırlangıç Tarifleri Balıklar
 | 
 
 
 
 |