|
Maydanozlu köfte |
|
ErikAğacı
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.08.2007
Mesajlar: 23
|
Kısa URL: https://ml.md/lc16975
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2007
2,319 defa indirildi / yazdırıldı
|
Köfte malzemesi:
600 gr kıyma,
4 yemek kaşığı galeta unu,
1 bağ çok ince kıyılmış maydanoz,
2 diş ezilmiş sarımsak,
1 çay kaşığı karabiber,
1 adet rendelenmiş soğan,
1 yemek kaşığı Tuzot.
İlave malzemeler:
4 adet domates (soyulmuş ve yuvarlak doğranmış),
2 adet dolmalık biber (çekirdekleri çıkarılmış ve ince doğranmış),
6 yemek kaşığı sıvı yağ,
1 tatlı kaşığı Tuzot
Maydanozun yarısını ve köfte malzemesinin hepsini bir kaba koyup, iyice yoğurun. 30 dakika dinlendirdikten sonra, fındık büyüklüğünde parçalara ayırıp, elinizi ıslatarak yuvarlayın.
Kalan maydanozu bir tepsiye yayın. Köfteleri üzerine ilave edip eleme gibi yaparak bütün maydanozların köftelere yapışmasını sağlayın.
Yağı tavaya koyup eritin ve yağ yanmadan köfteleri üzerine dizin. Tavayı sallayarak köftelerin yer değiştirmesini sağlayın.
Domatesleri köftelerin üzerine dizip, biberleri de ilave ettikten sonra Tuzot'u ilave edip, hafif ateşte 10 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
|
MAYDANOZLU KÖFTE |
|
pelincerrahoğlu
Aşçıbaşı
Kayıt: 31.10.2007
Mesajlar: 28 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc18974
Gönderme Tarihi: 31.Ekm.2007
2,015 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme :
500 gr. kıyma
1 avuç pirinç,
2 yumurta,
1 baş soğan,
2 demet maydanoz,
tuz,
karabiber,
1 kaşık yağ.
Yapılışı:
Köfteleri hazırlayınız, tepsiye bolca kıyılmış maydanoz koyup köfteleri üstüne koyup sallayarak köftelerin üzerine maydanozun yapışmasını temin ediniz.
Bir tencereye su, tuz koyup kaynatınız. Köfteleri ilave edip, pirinçler uzayıncaya kadar pişiriniz.
Terbiyesi için 2 yumurta sarısı ile 1 limon suyu karıştırarak yapınız.
İnmeden önce terbiyesini koyup bir taşım kaynatıp servise boşaltınız.
|
MAYDONOZLU KÖFTE |
|
Tomris
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.02.2010
Mesajlar: 42 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc47736
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2010
3,785 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 gr koyun kol kürek kıyması
1,5 demet maydanoz
1,5 limon
2 avuç pirinç
3 yumurta sarısı
karabiber
tuz
Pirinç ayıklanıp yıkanır. Soğan soyularak rendelenir maydanoz dallariyle birlikte kıyılır. Soğan ve pirinçle maydanozun üçte bir miktarı kıymaya karıştırılır. Tuz ve karabiber atılıp yuğrulur.
Bir tarafta da ayrılan maydanozun yarısı büyükçe bir tepsiye serpiştirilir. Yuğrulan kıymadan ceviz büyüklüğünde yuvarlak ıslak avuç yapılıp maydanoz serpili tepsiye sıralanır. Kalan maydanoz da köftelerin üzerine serpilir. Köftelerin maydanozlarla iyice bulanması için tepsi ileri - geri bir kaç kez silkelenir. Bir tencerede de 4 bardak su ateşe konur. Köf-teler, bu su kaynamaya başlayınca, teker teker tencerenin içine atılır. Bir taşım kaynadıktan sonra ateş hafifletilir, bir miktar tuz konup bir saat kadar pişirilir.
Köfte piştiği zaman içindeki suyun yüzeye yaklaşık olmasına dikkat edilir. Terbiyesi için, 3 yumurta sarısı ile 1,5 limonun suyu alınır. Bir kapta iyice çırpılır, yarım bardak da soğuk su ile sulandırılır, kaynamakta olan köfte ateşten çekildikten sonra üzerine boşaltılır.
Not: Kıyma yağlı olmamalıdır. Aksi halde pişerken dağılır. Fazla yağı kıymanın dağılmaması için, terbiyede kullanılacak yumurtanın beyazı kıymaya karıştırılır.
|
Maydanozlu Köfte |
|
tipic
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.06.2010
Mesajlar: 20
|
Kısa URL: https://ml.md/lc53131
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2010
2,085 defa indirildi / yazdırıldı
|
Koyun etini kıyınız, ıslanmış ekmek içiyle havanda dövünüz. İçine yeteri kadar kıyılmış maydanoz, tuz, biber koyunuz, bir de yumurta kırıp iyice yoğurunuz. Sonra bir şiş üzerinde köfte yaparak çekip çıkarınız (Köfteler yuvarlak bir şekilde yapılabilir). Üzerlerine un serpiniz, kuyruk yağında kızartmız ve salçalığa Hardallı Ekşi Salça koyunuz. İsteyen köftelerin üzerine dökebilir.
|
MAYDANOZLU KÖFTE |
|
mudi
Aşçı
Kayıt: 24.11.2010
Mesajlar: 19 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc58337
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2010
2,102 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo yağsız kıymayı, ekmek içi, 3 yumurta, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve biberle yoğurun. Ayrıca 2 demet maydanozu ince ince kıyın. Yaptığınız köfteleri bu maydanozun içinde yuvarlayarak her tarafına maydanoz yapışmasını sağlayın. Yarım kilo domatesi bir tepsiye dizin. Köfteleri domateslerin üstüne oturtun. Yeteri kadar yağ koyup hafif ateşte pişirin.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 03.02.2023
|
Maydanozlu Köfte |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc111481
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2015
1,444 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram kıyma
1 su bardağı galeta unu
1 yumurta
Yarım demet maydanoz
1 çay bardağı su
Tuz
Karabiber
1 adet soğanın suyu
2 diş sarımsak
Kimyon, kekik
Öncelikle soğanın suyunu sıkıp kıymanın üzerine koyun. İsterseniz soğanın tamamını da kullanabilirsiniz ama bu şekilde kasap köftesi tadında oluyor. Daha sonra kıyma ve soğan suyunun üzerine diğer tüm malzemeleri ekleyip yoğurun ve köfteleri yapın. Izgarada iki yüzünü de az yağda tavada pişmeye bırakın.
|
|