| 
 
 
 | 
Maydanozlu Balık Sosu | 
  | 
yeni gözde 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.10.2008 
Mesajlar: 41 Şehir: Tokat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc27867 
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2008 
3,046 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler (1 lt sos için):
 
1 bağ maydanoz sadece yaprakları
 
50 gr. margarin
 
1'er çay kaşığı tuz, kırmızı toz biber ve karabiber
 
900 ml beşamel sos
 
100 ml çiğ krema
 
 
Yapılışı:
 
Maydanozu hafifçe haşlayın ve süzün. Suyunu iyice sıkarak alın. ince kıyın. Beşamel sosu ısıtıp margarini ve kremayı ilave edin. Maydanozu da ilave edip iyice karıştırın. Tuz ve karabiberini ekleyip kontrol edip, toz biberi ilave edip sosu tamamlayın.
 
 
Not: Bu sos; haşlanmış balıklarla servis edilebilir.
  
 | 
Maydanozlu Balık Sosu | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc175259 
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2023 
330 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı ince kıyılmış maydanozu, biraz tuz, 1 adet rendelenmiş arpacık soğan, limon suyu, zeytinyağı, bir diş sarımsak gerekiyor. Hepsini harmanlayın ve balığa yedirin. Bu sos, gevrek, tereyağında kızartılmış levrek ile harika gider.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |