Kısa URL: https://ml.md/lc152180
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2020
403 defa indirildi / yazdırıldı
"Kitabüt Tabbahin" 13. yy. el yazması yemek kitabı
Günümüze Uyarlayan: Osman Güldemir
Koyun kıyması - 500 gr.
Kuru soğan 2 orta boy 150 gr. (İnce rendelenip, süzülerek suyu alınmış)
Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gr.
Pirinç unu46 2/3 su bardağı 86 gr.
Maydanoz 1 demet 60 gr. (İnce kıyılmış)
Limon 1 orta boy 80 gr.
Su 1 su bardağı 200 ml (Kaynar)
Kıyma, soğan suyu, tuz ve pirinç unu yoğrulur. Küçük toplar halinde maydanoz üzerinde yuvarlanır.
Bir tencere içersine dizilir, üzerine limon suyu koyulur ve kapak örtülerek47 kısık ateşte pişirilir.
Ardından üzerine su eklenip biraz daha pişirilir. Âlâ ve hafif yemek olur.
Not: Orijinal metinde kapaktan bahsetmemektedir fakat deneme sonrası kapakla homojen pişme sağlanmıştır.
Kısa URL: https://ml.md/lc119589
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2016
1,617 defa indirildi / yazdırıldı
THY Skylife
500 gr. köftelik kıyma
1 su bardağı kırık pirinç
2 adet limon
1 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı et suyu
1 bağ maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Kıyma ve pirinci yoğurarak ceviz büyüklüğünde köfteler yapın. Limon suyunu sıkın ve tereyağıyla birlikte tavaya koyun. İnce doğradığınız maydanozlara köfteleri bulayıp tavaya dizin ve 5 dakika pişirin. Daha sonra et suyunu ilave edip 25 dakika daha pişirin ve servis edin.