| 
 
| 
 
 
 | 
 
Mayasız Ev Ekmeği | 
 
  | 
gelin kız 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 06.08.2015 
Mesajlar: 18 Şehir: Muş | 
Kısa URL: https://ml.md/lc110724 
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2015 
2,286 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
250 gram süzme yoğurt
 
1 tane yumurta
 
1 tutam şeker
 
1 tane kabartma tozu
 
1 kaşık tuz
 
1 kaşık margarin
 
30 gram un
 
 
Süzme yoğurt, yumurta, bir tutam şeker, margarin, tuz, un ve kabartma tozunu robotta karıştırın.
 
Hamuru, unlu tezgahta 24 cm. çapında daire şekline getirin. Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.
 
Üzerini, 3 defa enine, 3 defa boyuna çizin. 16 parçaya bölün. 200o C ısıtılmış fırının ikinci rafında 15 dakika pişirin.
  
 | 
 
Mayasız Ekmek | 
 
  | 
kuruş 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.11.2019 
Mesajlar: 34 Şehir: Yozgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc146905 
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2019 
1,222 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
350 gram un
 
1,5 çay kaşığı karbonat
 
160 ml kefir
 
1,5 çay kaşığı tuz
 
 
Fırını 180 derecede ısıtın.
 
Bir kabın çerisinde un, karbonat ve tuzu eleyin.
 
Karışıma kefir ilave edin. Homojen bir hal alınca yoğurup yuvarlak bir şekil almasını sağlayın.
 
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin.
 
Hamuru tepsinin üzerine alın. Bıçakla çizgiler atın, üzerine biraz un serpin.
 
Önceden ısıttığınız fırında 30 dakika boyunca pişirin. Ekmek piştikten sonra 5 dakika dinlendirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Mayasız Ev Ekmeği Tarifleri Hamur İşleri
 | 
 
 
 
 |