|
|
MAYALI SEBZELİ BÖREK |
|
brdnrmn
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.04.2007
Mesajlar: 82 Şehir: aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc15622
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2007
2,264 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER;
1 küçük paket toz maya
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
Yarım tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Ilık su
İÇİ İÇİN;
250 gr kıyma
3 tane haşlanmış patates
4 tane iri patlıcan
2 tane kuru soğan
Karabiber,kırmızı toz biber(birer çay kaşığı)
1çay bardağı sıvı yağ
Tuz
YAPILIŞI;
Önce yoğurma kabına toz mayayı koyun. Üstüne 1,5 su bardağı kadar ılık su koyup parmak ucunuzla karıştırın.
Ardından sıvı yağı, yoğurdu, tuzuda ilave edin tekrar parmak uçları ile karıştırın. Aldığı kadar unla yumuşak bir hamur yoğurun. İki misli oluncaya kadar mayalandırın.
Hamur mayalanırken içini hazırlayın. Bunun için önce soğanları incecik kıyın. Tencereye sıvı yağı koyun ve üstüne soğanları ve kıymayı ilave edip kavurun. Patlıcanları küçük küçük doğrayın. Suyunu çeken kıymaya ilave edin. Birlikte kavurun. Patlıcanlar pişince haşlanmış patatesleri rendenin ince tarafından rendeleyin.
Tuzunu, karabiberini, kırmızı biberinide katıp hepsini karıştırın. İç harcı iyice soğutun.
Mayalanan hamuru 5 bezeye ayırın. Her bir bezeyi açıp içlerini sıvı yağla yağlayın ve üstüste koyun. 10 dakika bekletin. Yufkaları teker teker düz bir zemine koyun. Her yufkayı çekiştirerek yani elinizle çekerek büyütün.
İç malzemesinden koyarak kol böreği gibi rulo yapın. Yağlı tepsiye ortadan başlayarak kendi etrafında sarın.
Diğer yufkalarıda aynen hazırlayın ve ortadaki yufkanın etrafnında dolayın. Üzerine 1 yumurta sarısını 1 yemek kaşığı yağla çırpın ve böreğin üstüne sürün. Sıcak fırında 180 derecede 45 dakika pişirin. Ilıyınca servis yapın. Afiyet olsun.
|
Mayalı Sebzeli Börek |
|
Fortuna
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.10.2011
Mesajlar: 119 Şehir: İspanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc69140
Gönderme Tarihi: 21.Ekm.2011
2,278 defa indirildi / yazdırıldı
|
3,5 su bardağı un
2 yumurta
1,5 çay bardağı ılık süt
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tuz ve şeker
1 çorba kaşığı kuru maya
İçi için:
1 su bardağı bezelye
200 gram lor peyniri
2 çorba kaşığı yoğurt
1 adet soğan
Yarım demet maydanoz
Hamuru için gereken tüm malzemeyi derin bir kabın içinde yumuşak bir hamur oluncaya dek yoğurun. 1 saat dinlendirin. Fırın kabını yağlayıp unlayın ve hamuru ikiye bölüp, bir parçasını fırın kabının altına döşeyin. Üzerine peyniri, bezelyeyi, yoğurdu ,rendelenmiş soğanı ve kıyılmış maydanozu karıştırıp yerleştirin. Kalan hamuru da bu karışımın üzerini kapatacak şekilde yerleştirip 20 dakika dinlendirip 200 derecedeki fırında 40 dakika pişirin. Dilimlere ayırıp servis yapın.
|
|
MAYALI SEBZELİ BÖREK Tarifleri Alt Üst Böreği Tarifleri
|
|