Kısa URL: https://ml.md/lc132287
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2018
4,183 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı ılık su
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 talı kaşığı şeker
1 paket toz maya
Alabildiği kadar un
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Su, tuz, şeker maya ve alabildiği kadar un ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır.
Hamur mandalina kadar bezelere ayrılarak biraz un serpilmiş beze dizilir, üzeri aynı bezle kapatılır, biraz dinlendir, mayalanması beklenir.
Mayalanan hamurlar bastırılarak yassıltılır, ortası parmakla delinir, ele alınarak delik dışarıya doğru genişletilir.
Simit şekline getirilen hamurlar kızgın yağda kızartılır.
1/2 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
5 su bardağı un
Yarım su bardağı ılık su
2 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı ayçiçek yağı
Mayalı pişiyi yapmaya ilk olarak maya yaparak başlayalım. Yarım paket oranında yaş mayayı derince bir kabın içine koyuyoruz. İçerisine tuz ve 2 bardak ılık suyu ekleyip karıştırmaya başlıyoruz. Daha sonra 5 dakika beklemeye bırakıyoruz.
Hazırladığımız diğer bir kaba ise 5 su bardağı ölçeğinde elenmiş un koyarak yaptığımız maya karışımı içerisine ekleyiniz ve ardından karıştırınız. Kıvam kazandırmak amacıyla yarım bardak ılık su ekleyin ve toz şeker katın. Hamur elimize yapışacak kıvama gelmiş olmalıdır. Böylece pişiler kızartıldığında yumuşak oluyor.
Tüm bu işlemlerin ardından hazırladığımız hamurun 1 saat süreyle oda sıcaklığında bekletmemiz gerekiyor. Bu süre sonunda hamuru küçük bezeler halinde bölünüz ve elinize yağ sürerek hamur bezelerini açınız.
Elinizle açtığınız bu hamur parçalarını kızgın haldeki yağda her iki tarafı da pişecek şekilde kızartın. Bir yağda yağını çekmesi için dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc175994
Gönderme Tarihi: 16.Oca.2024
152 defa indirildi / yazdırıldı
250 ml ılık süt
250 ml ılık su
1 paket maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı un
Sıvı malzemelerimize şeker ve mayayı ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
Ardından unu ve tuzu ekleyip ele yapışan bir hamur yoğuruyoruz.
1 saat mayalandırdıktan sonra tezgahta şekil verip 5 parçaya bölüyoruz.
Sıvı yağ yardımı ile açıp kızgın yağda kızartıyoruz.
Kısa URL: https://ml.md/lc166235
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2022
136 defa indirildi / yazdırıldı
2 su bardağı ılık su
1 paket instant maya veya yarım paket yaş maya
2 çay kaşığı tuz
4 su bardağı un
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Ilık suyu yoğurma kabına alın.
İçine mayayı ekleyip iyice eritin.
Tuzu da ekleyip karıştırın.
Bir bardak un ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar güzelce karıştırın.
Aynı işlemi unun tamamı için yapın ve hamurunuzu güzelce yoğurun.
Hamura birkaç damla sıvı yağ ilave edip güzelce toparlanmasını sağlayın.
Üzerini kapattığınız hamuru mayalanması için 1 saat kadar dinlendirin.
Hamur hazır olunca kızartmalık sıvı yağını tavada kızdırın.
Hamurdan kopardığınız parçaları elinizle açıp düzleştirerek yağa atın.
Her iki tarafını da yağda kızarttığınız pişileri sıcak servis yapın.
Dilerseniz hamurları yağa atmadan önce üstlerine susam serpebilirsiniz.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 24.07.2023