1 çay kaşığı matcha tozu
60 ml sıcak su (70-80°C)
120 ml süt (isteğe bağlı, bademsütü veya inek sütü tercih edilebilir)
Bir süzgeç (topaklanmayı önlemek için)
Bambudan yapılan matcha çırpıcısı (chasen) veya küçük bir çırpıcı
Matcha tozunu küçük bir kaseye veya matcha kasesine (chawan) koymadan önce, süzgeç yardımıyla eleyin. Bu, topaklanmayı önleyerek çayın pürüzsüz bir kıvamda olmasını sağlar.
Suyu kaynatın, ancak matcha için ideal sıcaklık olan 70-80°C'ye düşmesini bekleyin. Elediğiniz matcha tozunun üzerine 60 ml sıcak suyu ekleyin.
Bambudan yapılan özel matcha çırpıcısı (chasen) ile "M" şeklinde hızlı hareketlerle çırpın. Bu, çayın üzerinde köpük oluşmasını sağlayacak ve eşit bir kıvam oluşturacaktır. Eğer bambu çırpıcınız yoksa, küçük bir el çırpıcısı kullanabilirsiniz.
Daha kremamsı ve yumuşak bir lezzet için süt ekleyebilirsiniz. Sütlü matcha latte yapmak istiyorsanız, 120 ml ısıtılmış sütü matcha çayı üzerine dökün ve hafifçe karıştırın.
Çayınız hazır! Dilerseniz matcha çayınızı sade, dilerseniz sütlü olarak servis edebilirsiniz. Ayrıca, doğal tatlandırıcılar kullanarak (örneğin bal veya agave şurubu) damak tadınıza göre çayınıza tat ekleyebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc165004
Gönderme Tarihi: 22.May.2022
184 defa indirildi / yazdırıldı
1 çay kaşığı matcha tozu
1 fincan sıcak su
Bir kase içinde matcha tozunu süzgeçten geçirerek dökmelisiniz. Kaynayan ve 80 dereceye kadar kısa süre soğutulan suyu hazırlayın. Biraz sıcak suyu tozun üstüne dökün ve bambu fırça ile kremamsı hale gelene kadar çevirin.