| 
 
 
 | 
Maş Fasulyesi Salatası | 
  | 
teflon 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.05.2006 
Mesajlar: 46 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc6216 
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2006 
2,825 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet sarı biber
 
1 adet kırmızı biber
 
1 adet kırmızı soğan
 
1 demet maydanoz
 
1 adet domates
 
200 gr. maş fasulyesi
 
30 ml. elma sirkesi
 
60 ml. sızma zeytinyağı
 
hardal
 
karabiber
 
tuz
 
 
Biberlerin tohumlarını çıkartıp küp kesin, domatesi ve kırmızı soğanı da aynı büyüklükte doğrayın. Maş fasulyesini diric haşlayın, iyice süzün, maydanozu ayıklayıp kıyın. Karıştırma kabında zeytinyağı, karabiber, tuz ve hardalı karıştırın. Sosu fasulyelerle alt üst edin. Biraz beklettikten sonra servis yapın.
  
 | 
Maş Fasulyesi Salatası | 
  | 
general 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.09.2006 
Mesajlar: 110
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8367 
Gönderme Tarihi: 05.Kas.2006 
2,838 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gram haşlanmış maş fasulyesi
 
8 dal ince kıyılmış taze soğan
 
Yarım bağ ince kıyılmış maydanoz
 
3 adet katı haşlanmış yumurta
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kırmızıbiber
 
Kimyon
 
1/2 çay bardağı zeytinyağı
 
 
Büyükçe bir kapta, yumurtalar dışında bütün malzemeyi iyice karıştırın. Dilimlenmiş yumurtaları fazla parçalanmamaları açısından en son katmanızı öneririm. Salatanızı kaba koyup dilediğiniz tüm yaz renkleri (mesela kiraz domates) ile süsleyin.
  
 | 
Maş Salatası | 
  | 
general 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.09.2006 
Mesajlar: 110
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8474 
Gönderme Tarihi: 09.Kas.2006 
3,204 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı maş fasulyesi (1 gece önceden ıslatılmış)
 
Nar ekşisi
 
Sızma zeytinyağı
 
1'er demet nane ve maydanoz
 
Kuru nane
 
tuz
 
 
Bir gece öncesinden ıslatılmış maş fasulyesini, üstünü 2-3 parmak kadar geçecek kadar suda haşlayın. Süzgeçten geçirip, 1-2 saat dinlendirin. İnce kıyılmış maydanoz ve taze naneyi ekleyin. Kuru nane, sızma zeytinyağı ve nar ekşisini de ekleyerek, dilerseniz tuz ilavesi ile servis yapın.
  
 | 
Maş salatası | 
  | 
Zümrüt 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.08.2007 
Mesajlar: 20
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17058 
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2007 
2,752 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı maş, 
 
2 adet domates, 
 
1 demet maydanoz, 
 
1 adet limon, 
 
zeytinyağı, 
 
tuz
 
 
Maşı ovarak bol suyla iyice yıkayın. Tencereye koyun, üzerine çıkacak kadar su ekleyin, yarım saat haşlayıp, suyunu süzün. Salatanın sosunu hazırlamak için ince kıyılmış maydanoz, limon suyu, zeytinyağı ve tuzu karıştırın.
 
Haşladığınız maşı servis kasesine alın. Üzerine sos gezidirin. Domates dilimleriyle süsleyip servis yapın.
  
 | 
Maş Fasulye Salatası | 
  | 
İkinci Perde 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.05.2011 
Mesajlar: 38 Şehir: Kilis | 
Kısa URL: https://ml.md/lc63732 
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2011 
2,832 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Elif Korkmazel
 
 
1 su bardağı maş fasulyesi
 
1 demet taze soğan
 
1 adet kırmızı biber
 
Yarım demet maydanoz
 
Tuz, pul biber, sumak
 
2 diş sarımsak
 
5 çorba kaşığı zeytinyağı
 
3 çorba kaşığı sirke
 
1 çorba kaşığı limon suyu
 
 
Maş fasulyesini akşamdan ıslatıp sonra haşlayıp süzün. İnce kıyılmış kırmızıbiberi, maydanozu rendelenmiş sarımsakları da içine koyup tüm malzemeleri bir kapta harmanlayın. Zeytinyağı, sirke, limon suyu ve baharatları de içine ekleyip soğuk servis yapın.
  
 | 
Maş Fasulyesi Salatası | 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc98577 
Gönderme Tarihi: 28.May.2014 
1,971 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 bardak maş fasulyesi
 
1 çay bardağı konserve mısır
 
1 adet havuç
 
biraz kırmızı lahana
 
1 tutam maydanoz
 
Biraz zeytinyağı
 
 
Maş fasulyesini haşlayın ve suyunu süzün. Rendelenmiş havucu, konserve mısırı, lahanayı, ince kıyılmış maydanoz ve zeytinyağını ekleyip karıştırın Tuzunu ayarlayın.
  
 | 
Maş Fasulyesi Salatası | 
  | 
nurnur 
Editor 
 
  
Kayıt: 29.07.2005 
Mesajlar: 300 Şehir: Bahçelievler ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc111008 
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2015 
2,080 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://tafed.org.tr
 
 
2 su bardağı maş fasulyesi
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
4 adet yeşil soğan
 
Tuz
 
Karabiber
 
2 adet sivri biber 
 
1 bağ maydanoz
 
2 adet domates 
 
5-6 adet domates kurusu (ıslanmış)
 
1 adet limonun suyu 
 
 
Maş fasulyeleri yıkanıp sıcak ve tuzlu suda haşlanır.
 
Soğan, biber, maydanoz, domates ve domates kuruları çok ince bir şekilde doğranır.
 
Doğranan bu malzemeler haşlanan fasulyeler tuz ve karabiber ile karıştırılır.
 
Limon suyu, tuz, karabiber ve zeytinyağı da ilave edilip servise sunulur.
 
 
 
  
 | 
Maş Fasulyesi Salatası | 
  | 
melahat öztürk 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.08.2017 
Mesajlar: 25 Şehir: Balıkesir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc127458 
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2017 
1,495 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
100 gr. Maş fasulyesi
 
1 tatlı kaşığı dilediğiniz taze baharatlar
 
15 gr. tatlı biber salçası
 
1 çay kaşığı kahvaltılık sos
 
2 çay kaşığı limon suyu
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
Tuz
 
 
Maş fasulyelerini haşlayın, süzün ve soğumaya bırakın. Daha sonra içerisine taze baharatları ekleyin. Bir miktar da limon suyu ilave edin. Ayçiçek yağı, tuz, biber salçasını da ekledikten sonra iyice karıştırın. Servise hazır.
 
 
 
  
 | 
Maş Fasulyesi Salatası | 
  | 
yerküre 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.08.2018 
Mesajlar: 26 Şehir: Çankırı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc136097 
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2018 
950 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı maş fasulyesi
 
1 demet taze soğan
 
1 demet maydanoz
 
1 demet dereotu
 
Nar ekşisi
 
Tuz
 
Kimyon
 
Zeytinyağı
 
 
Maş fasulyesi bol su ve tuz ilave edilerek haşlanır. Dikkat, haşlarken çok su çeker, sık sık kontrol ediniz. Fasulye piştikten sonra, suyu süzülerek, soğuması için bekletilir. Sonra içine ince doğranmış maydanoz, nar ekşisi, kimyon, zeytinyağı ve isteğe göre bir miktar daha tuz ilave edip, servis yapılır. Maş fasulyesi salatasına domates, biber, mısır vs. ekleyerek zenginleştirebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Maş Fasulyesi Salatası | 
  | 
galeta unu 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.05.2019 
Mesajlar: 25 Şehir: Antakya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc142902 
Gönderme Tarihi: 22.May.2019 
2,435 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı maş fasulyesi
 
2-3 dal taze soğan
 
2-3 dal maydanoz
 
Limon
 
Pul biber
 
 
Maş fasulyelerini kaynar suyun içerisinde 2-3 dakika bekletin. Yumuşayan fasulyelerinizi derin bir salata tabağına alın.
 
Üzerine, soğan, maydanoz, pul biber, limon ekleyin ve evdeki diğer tüm salata malzemeleriyle karıştırın.
 
 
 
  
 | 
Maş Fasulye Salatası | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156869 
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2021 
320 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
60 gr maş fasulye
 
1 demet dereotu
 
1 demet maydanoz
 
3 sap taze soğan
 
1 adet kırmızı biber
 
2 tatlı kaşığı nar ekşisi
 
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
 
½ adet limonun suyu
 
 
Maş fasulyelerini haşlayın. Yeşillikleri ince ince kıyın. Kırmızı biberleri küp küp doğrayın. Başka bir kapta zeytinyağını, nar ekşisini ve limon suyunu çırpın, hepsini karıştırın sütünüze vitamin katın.
  
 | 
Maş Fasulye Salatası | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157294 
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2021 
401 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı maş fasulyesi
 
½ demet maydanoz
 
1-2 dal taze soğan
 
1 dal taze sarımsak
 
1 tane havuç rendesi
 
Tuz
 
Limon
 
Zeytinyağı
 
 
Akşamdan ıslatılmış 1 su bardağı maş fasulyesi 10-15 dakika haşlanır.
 
Haşlanan maş fasulyeleri soğumaya bırakılır.
 
Taze soğan, maydanoz, sarımsak ve havuç ince ince kıyılır.
 
Zeytinyağı, limon, tuz ve pul biberden oluşan sos da hazırlanır.
 
Salata tabağına tüm malzemeler alınır.
 
Üzerlerine hazırlanan salata sosu gezdirilir.
 
Arzu ederseniz üzerine nar ve dereotu da ekleyebilirsiniz.
 
Salatanız hazır.
 
 
 
  
 | 
Maş Salatası | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc163425 
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2022 
302 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı maş fasulyesi
 
2 dal yeşil soğan
 
Zeytinyağı
 
1 demet maydanoz
 
Biraz Chia tohumu
 
1 limon
 
İsteğe göre kırmızıbiber ve sumak
 
Tuz
 
 
Maş salatası için önce maş fasulyelerini haşlayın. Yumuşayınca süzün ve soğumaya bırakın.
 
Soğuduktan sonra diğer malzemeleri doğrayın ve hepsini karıştırın.
 
 
 
  
 | 
Maş Fasulyesi Salatası | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc164227 
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2022 
357 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı maş fasulyesi
 
1 bardak nar
 
1 çay bardağı mısır
 
2 adet kornişon turşu
 
2-3 adet taze soğan
 
Maydanoz
 
Dereotu
 
Bir kaç yaprak taze nane
 
Zeytinyağı
 
Limon (ya da nar ekşisi)
 
Tuz
 
 
Geceden diğer bakliyatlar gibi maş fasulyesi de ıslatılır. Sabah bir tencerede 10- 15 dakika kapağı açık kaynatılır.
 
Şayet yarım kg. haşlarsanız tam 15 dakika sürüyor. (Kalanını daha sonra kullanmak için)
 
Kaynama esnasında üzerinde oluşan köpüğü bir kaç kez kaşık yardımıyla alınır.
 
Pişerken biraz ilgi istiyor.:) Yoksa taşar.
 
Fasulyeler yumuşayınca indirilip süzgeçte suyu süzülür ve soğumaya bırakılır.
 
Derince bir kapta yıkanmış doğranmış yeşillikler, doğranmış turşu, mısır, nar ve maş fasulyesi karıştırılır.
 
Üzerine zeytinyağı, limon ve tuz karışımlı sosu dökülür. Bir kez daha karıştırılıp servis tabağına alınır.
 
Salatasından başka, piyazı, çorbası, yemeği de yapılıyor bilgisini vermeyi unutmayayım.
 
 
 
  
 | 
Maş Fasulyesi Salatası | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc173161 
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2023 
314 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Fatih Belediyesi
 
 
1, 5 su bardağı maş fasulyesi (haşlanmış)
 
1 çay bardağı konserve mısır
 
5-6 adet taze soğan Yarım demet taze nane
 
Yarım demet dereotu
 
2 adet közlenmiş kırmızı biber
 
2-3 adet kornişon turşu
 
Sosu İçin:
 
4 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Yarım limon suyu
 
Tuz
 
1 yemek kaşığı nar ekşisi
 
 
Maş fasulyesini 1 gece suda beklettikten sonra kara suyunu döküyoruz ve diri kalacak şekilde yumuşayana kadar haşlıyoruz.( 25-30 dk.) Yeşillikleri ince ince kesip mısır ve közlenmiş biberler ile birleştiriyoruz. Bütün malzemeleri geniş bir kap içinde karıştırıyoruz. Haşlanan maş fasulyesini de soğuyunca karışıma ekliyoruz. Sosumuz için de bütün malzemeleri karıştırıyoruz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |