| 
 | 
| Maş Fasulyesi Piyazı  (Gaziantep) | 
|  | -BMW- Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 17.04.2006
 Mesajlar: 164
 Şehir: Niğde
 | Kısa URL: https://ml.md/lc6633 Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2006
 3,682 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 su bardağı maş
 3-4 tane yeşil soğan
 3-4 tane yeşil sarımsak
 1 demet maydanoz
 1 yemek kaşığı kırmızı biber
 1 limon
 Tuz
 Yeteri kadar su
 
 Maş, üzerini geçecek kadar su olan bir tencerede yumuşayıncaya kadar haşlanır. Haşlanan maşın suyu süzülür. İçine ince kıyılmış soğan, sarımsak ve maydanoz konup karıştırılır, karışımın içine 1 limon suyu, zeytinyağı ve kırmızı biber ve yeterince tuz eklenerek karıştırılır ve servise sunulur. (Sakine Serpil SÖKMEN)
 
 
 | 
| Maş Fasulyesi Piyazı  (Gaziantep) | 
|  | nedret Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 28.11.2006
 Mesajlar: 72
 Şehir: Çankaya - Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc13648 Gönderme Tarihi: 09.May.2007
 3,539 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Malzemeler:
 2 su bardağı maş fasulyesi
 6-7 adet taze soğan
 1 demet maydanoz
 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
 5 çorba kaşığı zeytinyağı
 1 tatlı kaşığı pul biber
 1 adet limonun suyu
 1 tatlı kaşığı tuz
 
 Yapımı:
 Maş fasulyesi yıkanır, tencereye aktarılır. Üzerine 1 parmak geçecek kadar su konur. Orta ateşte şekli bozulmadan, yumuşayana kadar haşlanır. Daha sonra kevgire çıkarılarak suyu süzülür. Maydanoz ve soğan ince kıyılır, derin, karıştırma kabına aktarılır. Üzerine haşlanmış maş, ceviz, tuz, pul biber, limon suyu ve zeytinyağı eklenir, karıştırılır. Servis tabağına aktarılır.
 
 
 ML® Nohut Piyazı için tıklayın
 
 
 
 | 
| Maş Piyazı | 
|  | Işık Ercan Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 06.09.2007
 Mesajlar: 48
 
 | Kısa URL: https://ml.md/lc18236 Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2007
 4,269 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Gerekli malzeme:
 1 su bardağı maş
 1 demet maydanoz
 3 dal taze soğan
 Yarım su bardağı kıyılmış ceviz içi
 Tuz
 Kırmızı pulbiber
 
 Maşı yıkayıp süzün. Bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave edin ve kabukları patlamayacak kadar haşlayın. Süzgece alıp suyunu süzün.
 Taze soğan ve maydanozu temizleyip yıkayın. İnce ince doğrayıp bir kaba alın. Ceviz içi, süzülmüş maş, tuz ve pulbiber ekleyip karıştırın. Üzerini maydanoz yap-raklarıyla süsleyip servis yapın.
 
 
 ML® Pirinçli Fasulye Piyazı için tıklayın
 
 
 
 | 
| Maş Piyazı (Gaziantep) | 
|  | papaya Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.09.2008
 Mesajlar: 20
 Şehir: Gaziantep
 | Kısa URL: https://ml.md/lc27197 Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2008
 3,259 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1,5 su bardağı maş
 1 demet maydanoz
 3 diş sarımsak
 5 adet taze soğan
 1 tatlı kaşığı pul biber
 1 çorba kaşığı limon suyu
 3 çorba kaşığı zeytinyağı
 1 tatlı kaşığı tuz
 
 Maş yeşil kalacak şekilde haşlanır, suyu süzülür. Soğuduktan sonra üzerine ezilmiş sarımsak, kıyılmış maydanoz, ince doğranmış taze soğan, limon suyu, tuz, zeytinyağı eklenir, harmanlanır.
 
 
 ML® Antep Salatası için tıklayın
 
 
 
 | 
| Maş Piyazı (Gaziantep) | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc95400 Gönderme Tarihi: 26.Oca.2014
 2,934 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Özden (Mermer) Özsabuncuoğlu
 
 1 su bardağı maş
 1 demet maydanoz
 3 dal taze soğan
 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
 1/2 limonun suyu
 Tuz
 
 Maş, taş ve diğer yabancı maddelerden ayıklandıktan sonra yıkanıp, bir tencereye konur ve üzerini kapatacak kadar su eklenerek, maş ianeleri yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Maşın fazla suyu süzüldükten sonra, bir tepsiye alınır.
 Taze soğan soyulur, yıkanır ve ince ince doğranarak, maşla karıştırılır. Bunlara, ayıklanıp yıkanmış ve ince kıyılmış maydanoz ilave edilir. Üzerlerine kırmızı toz biber, limon suyu ve yeterince tuz da eklenerek hepsi birlikte karıştırılır.
 Maş piyazı yufka ekmeğe dürüm edilerek yenir.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |