| 
 | 
| Maş Fasulyeli Çorba | 
|  | Yemek Tarifleri Robot
 
 Kayıt: 18.06.2006
 Mesajlar: 10595
 Şehir: Türkiye
 | Kısa URL: https://ml.md/lc53518 Gönderme Tarihi: 18.Tem.2020
 3,516 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 www.miele.com.tr
 
 2 yemek kaşığı maş fasulyesi
 1 yemek kaşığı aşurelik buğday
 2 yemek kaşığı bulgur
 1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
 4 su bardağı et suyu
 1 tatlı kaşığı biber salçası
 1 kapya biber
 1 orta boy kuru soğan
 Zeytinyağı
 Tuz
 Karabiber
 Süslemek için dereotu
 
 Kuru şoğanı ve kapya biberi ince ince kıyın ve az zeytinyağında salça ile beraber kavurun.
 Tüm bakliyatı ve et suyunu ekleyin ve kısık ateşte kaynamaya bırakın.
 Buğday yumuşadığında yüm malzemeleriniz pişmiş demektir.
 Dereotu ve ince kıyılmış kapya biber ile servis edin.
 
 
  
 
 | 
| Maş Çorbası | 
|  | alemin kralı Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 24.03.2020
 Mesajlar: 23
 Şehir: Sivas
 | Kısa URL: https://ml.md/lc149576 Gönderme Tarihi: 01.Nis.2020
 594 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 4 kahve fincanı maş fasulyesi
 1 kahve fincanı pirinç
 1 adet kuru soğan
 1,5 tatlı kaşığı domates salçası
 1,5 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
 1,5 tatlı kasığı tuz
 1,5 litre sıcak su
 2 yemek kaşığı tarhun otu
 Sosu için:
 2 yemek kaşığı tereyağı
 1 yemek kaşığı zeytinyağı
 Yarım tatlı kaşığı kırmızı biber
 
 Fasulyeleri yeşil suyunu salana kadar haşlayıp süzün.
 Bu esnada kuru soğanı piyazlık doğrayın.
 Fasulyeleri, soğanlar, pirinci, salçaları ve tuzu tencereye alıp üzerine suyu da ekleyin.
 Tüm malzemeyi kıvam alana dek 35 dakika kadar pişirin.
 Pişen çorbaya tarhunu ekleyip karıştırın.
 Zeytinyağı ve tereyağını bir tavada kızdırın.
 İçine kırmızı biberi ekleyip bir iki kez çevirdikten sonra çorbanın üzerine ekleyip karıştırın.
 Limon suyuyla sıcak servis edin.
 
 
 | 
| Maş Çorbası | 
|  | Göksen Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 23.01.2015
 Mesajlar: 6647
 Şehir: Adana
 | Kısa URL: https://ml.md/lc105742 Gönderme Tarihi: 08.Mar.2015
 1,717 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 çay bardağı maş
 1 çay bardağı tel şehriye
 1 adet soğan
 1 çorba kaşığı salça
 1 çay kaşığı nane
 1 çay kaşığı pulbiber
 1 çay kaşığı tuz
 1 çay bardağı sıvı yağ
 
 Çorba tenceresine sıvıyağı ve doğranmış soğanı ve yağı koyup biraz kavurarak öldürelim. İçine salçaları ekleyip biraz daha sotelemeye devam edelim. İçine küp doğranmış havuç ve maş ekleyip 6 su bardağı kaynar su ekleyip pişmeye bırakalım. İyice pişen maş ve havuçların içine şehriyeyi, tuz ve baharatları ekleyip 5 dakika daha kaynatıp altını kapatalım. Sıcak servis yapalım.
 
 
 | 
| Maş Çorbası | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc95957 Gönderme Tarihi: 16.Şub.2014
 2,310 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Milli Eğitim Bakanlığı
 
 200 gram maş (cin börülcesi)
 150 gram yarma
 150 gram yeşil mercimek
 150 gram ülübü ( kuru börülce )
 Tuz
 1,5 litre su
 Sosu için:
 1 yemek kaşığı salça
 1 fincan zeytinyağı
 1 çay kaşığı toz biber
 1 baş kuru soğan
 
 Maş, yarma, ülübü ( kuru börülce ), yeşil mercimek birbirine karıştırılarak yıkanır.
 Su ve maş karışımı tencereye koyulur ve kaynatılarak kısık ateşte 30-40 dakika haşlamaya bırakılır.
 Haşlandıktan sonra çıkan maş kabukları süzgeç yardımıyla alınır. Maş süzülmez.
 Bir tavada soğan yağ ile kavrulur. Salça, tuz ve kırmızı biber eklenerek biraz daha kavrulur.
 Haşlanmış maşın üzerine yaptığımız salça sosu dökülür. 15 dakika daha kaynatılır ve ocaktan indirilir.
 10 dakika kadar dinlendirilerek sıcak servis edilir.
 
 
  
 
 | 
| Maş Çorbası | 
|  | Zehra Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 03.08.2005
 Mesajlar: 46
 Şehir: Adana
 | Kısa URL: https://ml.md/lc5453 Gönderme Tarihi: 19.Haz.2006
 2,497 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 su bardağı maş
 1 çay bardağı pirinç
 1 adet kurutulmuş kırmızıbiber
 1 adet orta boy kuru soğan
 1 yemek kaşığı salça
 1 yemek kaşığı kırmızıbiber
 2 yemek kaşığı kurutulmuş tarhın
 1 tatlı kaşığı tuz
 1 çay bardağı sıvı yağ
 
 Maş bir tencere içine konur. Üzerine 6 bardak su eklenerek ağzı kapatılıp kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başladığı zaman maşların dış kabukları yüzüne çıkar. Yüzüne çıkan kabuklar bir kevgir ile alınır. Kalan 6 bardak su üzerine eklenir. Halka halinde doğranmış soğan çorbaya eklenir. Pirinç, salça, kurutulmuş kırmızı biber (Doğranmış) tuz eklenerek pirinçler açılıncaya kadar pişirilir. Diğer tarafta yağ ısıtılır. Soğuyunca kırmızı biber ve tarhın yağa eklenir ve çorbanın üzerine ilave edilir. Çorba servise hazırdır.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |