|
MARMELATLI RULO PASTA |
|
rüzgarın sesi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.11.2009
Mesajlar: 59 Şehir: Çankırı |
Kısa URL: https://ml.md/lc43637
Gönderme Tarihi: 11.Kas.2009
2,407 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ
3 Yumurta
1,5 Su bardağı toz şeker
2,5 Su bardağı un
1 Su bardağı süt
1 Su bardağı marmelât
Eritilmiş yarım küçük paket margarin, (125 gramlık)
Yarım limonun suyu ve kabuğunun rendesi.
YAPILIŞI
1 Bir çukur kapta yumurtayı ve şekeri eriyinceye kadar çarpınız.
2 Sütü, eritilmiş margarini, limon suyunu ve limon kabuğu rendesini karıştırınız.
3 Buna, karbonatla karıştırılmış unu, yavaş yavaş ilâve ederek karıştırınız.
4 Yağ kâğıdı serilmiş fırın tepsisine, 1 cm. kalınlığında dökünüz.
5 Orta hararette fırında 15-20 dakika pişiriniz.
6 Fırından çıkarıp yağ kâğıdı ile beraber tepsiden alınız.
7 Uzun kenarı rulo yapınız ve soğumaya bırakınız.
8 Pasta soğuduktan sonra ruloyu açınız ve içine marmelât sürünüz.
9 Tekrar ve kağıtsız olarak rulo yapınız, 10. Servis tabağına alınız.
10 Üzerine pudra şekeri serperek servis yapınız.
|
Marmelatlı Rulo Pasta |
|
bahar çiçeği
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.04.2010
Mesajlar: 35 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc50136
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2010
2,442 defa indirildi / yazdırıldı
|
Gereçler:
225 gr içyağlı hamur
75 -100 gr ılık marmelat
Süt
Şeker
İçyağlı hamuru 6 mm kalınlığında, 25 x 20 cm. boyutlarında bir dikdörtgen biçiminde açın. Tüm çevrede 1,5 cm. boşluk bırakarak düzgün bir biçimde marmelatı yayın. Çevrede bıraktığınız boşluğu marmelatın üstüne çevirip, fırça ile su sürün. Kısa kenarlardan birinden başlayarak gevşek bir rulo yapın ve parmak uçlarınızla bastırarak uçları ve kenarları yapıştırın.
Rulonuzun kenarlarını kaplayacak büyüklükte yağlanmış bir yağlı kağıt üzerine ters çevirerek ruloyu koyun. Hamurun kabarması için bol yer bırakarak her uçtan kağıdın 5 cm. kadarını bağlayın. Buharın çıkması için hamurun üstüne dört kesik yapın. Fırça ile biraz süt sürdükten sonra, üstüne şeker ekip, sıcak fırında 30 - 40 dakika, pastanız kabarıp kızarana dek pişirin. Şekeri, dilerseniz, piştikten sonra da pastanın üstüne serpiştirebilirsiniz. Ruloyu kağıttan çıkarıp, henüz sıcakken, krem şanti ile servisini yapın.
|
MARMELATLI RULO PASTA |
|
gülüver
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.01.2014
Mesajlar: 21 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc94875
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2014
2,250 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 su bardağı şeker
3 adet yumurta
2 su bardağı un
100 gr margarin
1 su bardağı yoğurt
az miktarda limon kabuğu rendesi
1 kahve kaşığı kabartma tozu
1 çorba kaşığı limon suyu
6 çorba kaşığı marmelat
Fırın tepsisine parşömen kağıdı yayılır, yağlanır, unlanır Fırın yakılır. Kabartma tozu karıştırılmış un elenir Yağ eritilir. Şekerle yumurtalar çarpılır Erimiş yağ ve yoğurt katılır. Kabartma tozu ile elenmiş un, limon kabuğu rendesi ve limon suyu ilave edilip, karıştırılır. Kağıtlı tepsiye yayılır Orta ısılı fırında 15- 20 dakika pişirilir. Kurutmadan uzun kenar boyunca sarılıp, açılır Marmelat sürülüp kağıt çıkarılarak rulo yapılır. Soğuyunca üzerine vanilyalı pudra şeker serpilir.
Not: İstenirse üzerine de marmelat sürülüp dövülmüş fındık yapıştırılır.
|
Marmelatlı Rulo |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc120998
Gönderme Tarihi: 14.Kas.2016
1,170 defa indirildi / yazdırıldı
|
Eyüp Sevinç
4 adet elma
7 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı kuş üzümü
3 yemek kaşığı kayısı marmeladı
4 yemek kaşığı Hindistan cevizi
1 yemek kaşığı tarçın
Pandispanya için;
4 adet yumurta
4 kahve fincanı toz şeker
4 kahve fincanı un
3 yemek kaşığı sıvıyağ
3 yemek kaşığı sıcak su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Süslemek için;
1 çay bardağı pudra şekeri
Pandispanya için;
Karıştırma kabına yumurta ve tozşekeri koyun. Bir mikser yardımı ile tozşekerler eriyene kadar çırpın. Daha sonra sıvıyağ, un, sıcak su, kabartma tozu ve vanilyayı koyup çırpmaya devam edin. Elde etmiş olduğunuz pandispanya hamurunu yağlı kağıt serili fırın tepsisine boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 35-40 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra soğumasını bekleyin.
İç malzemesi için;
Tencereye rendelenmiş elma ve 3 yemek kaşığı tozşeker koyun. Orta dereceli ateşte 1-2 taşım kaynatın. Rendelenmiş elmalar püre haline gelince tencereyi ateşten alın. Soğuyunca içerisine kuş üzümü ve tarçın koyun. Karıştırıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra pandispanyanın orta kısmına, hazırlamış olduğunuz elma püresinden koyun ve rulo şeklinde sarın. Üzerine 2 yemek kaşığı kayısı marmelâdı sürün ve bir kaşık yardımı ile iyice yayın. Marmelâdın üzerine hindistancevizi serpin. Kayısı marmelâtlı ve elma püreli ruloyu dilimleyerek servis tabağına alıp servis edin. Üzerine pudra şekeri serpin.
Fotoğraf "hare" tarafından gönderildi. 24.11.2016
|
|