|
|
Marmelatlı Kurabiye |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc48684
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2010
1,791 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
225 gram Teremyağ
100 gram toz şeker
1 paket Bizim Mutfak Vanilya
3 adet yumurta
225 gram Bizim Mutfak Un
Teremyağ, tozşeker ve yumurtaları iyice çırpın. En son un ve vanilyayı ilave edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın ve ortalarına bastırarak şekil verin. Kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 165 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Kurabiyeler soğuduktan sonra çukurlara istediğiniz marmelatı sürüp servis yapın.
|
Marmelatlı Kurabiye |
|
mukaddes
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.07.2007
Mesajlar: 33 Şehir: Bornova İZMİR |
Kısa URL: https://ml.md/lc76026
Gönderme Tarihi: 25.May.2012
1,586 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı BİZİM Mutfak Un, 250 g BİZİM Margarin (oda sıcaklığında yumuşamış), 1 Çorba kaşığı İÇİM Yoğurt, 1 kahve fincanı pudra şekeri, 2 adet yumurta sarısı, 1 paket Bizim Mutfak Şekerli vanilin, 1 pakel BİZİM MUTFAK Hamur Kabartma Tozu yoğurulur, üzerine nemli bez kapatılıp 15 dakika dinlendirilir. Yarım kg. kırmızı italyan eriği, 1,5 su bardağı şeker kısık ateşte pışırılir, sıcakken süzeçten getirilerek soğutulur. Hamurdan küçük parçalar, koparılır kase şekli verilip yağlanmış tepsiye dizilir. 180°C'de fırında pembeleşinceye kadar pişirilir. Ortalarına marmelat eklenir (kayısı, böğürtlen v.b.), üzeri fındık, fıstık ile süslenir.
|
|
Marmelatlı Kurabiye Tarifleri Ülker Yemek Tarifleri
|
|